Злоупотреба с власт? Полицията няма да разследва благотворителна организация на крал Чарлз III


Злоупотреба с власт? Полицията няма да разследва благотворителна организация на крал Чарлз III
Снимка: Getty Images

Злоупотребата с власт е стара колкото света и определено не е измислена в България. Много често се случва именно близки до влиятелни хора да търсят дивиденти от връзките си с тях. На подобен случай стават свидетели и гражданите на Великобритания. 

Британската полиция заяви, че няма да предприеме никакви допълнителни действия след разследването на медийни съобщения, че почести са били предлагани в замяна на дарения за една от благотворителните организации на крал Чарлз, съобщи Ройтерс. Обвиненията са били направени преди принц Чарлз да стане крал след смъртта на майка си кралица Елизабет Втора миналия септември.

Специалният екип за разследвания на лондонската столична полицейска служба започна разследване през февруари 2022 г., след като в. „Сънди таймс“ съобщи, че саудитски бизнесмен е получил награда, след като е платил хиляди лири за проекти, подкрепяни от Чарлз.

Вижте още: Риана е родила втория си син (СНИМКА)

Детективите казаха, че разследването е започнало след установяване на връзка с „Фондацията на принца“, една от благотворителните организации на принц Чарлз, преди той да стане крал, относно независим доклад за нейните практики за набиране на средства и оценка на документите, които е предоставила.

По-късно двама неназовани мъже бяха разпитани и от полицията казаха, че също са поискали документи от вестника.

След като прокурорите прегледаха доказателствата, детективите заявиха, че няма да бъдат предприети допълнителни действия по закона за борба с корупцията.

„Ако излезе нова информация или доказателство, което изисква допълнителна оценка, това ще бъде извършено от Специалния екип за разследвания на лондонската столична полицейска служба“, казаха от полицията. „Никой не е арестуван или обвинен по време на това разследване.“

След публикацията в „Сънди таймс“, Майкъл Фосет, смятан за дясна ръка на принц Чарлз, се оттегли от поста си на главен изпълнителен директор на благотворителната организация.

Представител на Чарлз съобщи по-рано, че кралят не е знаел за предполагаемото предлагане на почести в замяна на дарения.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама