Крис Хемсуърт прекратява временно кариерата си заради заболяване


Крис Хемсуърт прекратява временно кариерата си заради заболяване
Снимка: Getty Images/Guliver

Кинематографичната вселена на Marvel успя да катапултира няколко актьора до славата, а Крис Хемсуърт определено е един от тях. Актьорът участва в Star Trek през 2009, но първият филм за Тор от 2011 изстреля звездата му във висините. След това предложенията започнаха да валят, като Хемсуърт взе участие в нов екшън франчайз “Extraction” на Netflix и скорошните серии на Disney+, “Limitless”.

Наскоро Крис научи, че има „силна“ генетична предразположеност да развие болестта на Алцхаймер, когато остарее. И двамата му родители имат ген APOE4, за който се твърди, че води до повишен риск от болестта, причиняваща загуба на паметта. В резултат на това той обяви оттегляне от актьорството, за да прекара време със съпругата си Елза Патаки и трите им деца.

„Това наистина пречупи нещо в мен да искам да си взема почивка“, каза Хемсуърт пред Vanity Fair. „В момента завършвам нещата, за които вече имам договор. След това ще се прибера вкъщи и ще се наслаждавам на свободното си време. Ще бъда с децата и жена ми. Отворен съм, ако има продължение на Тор. Чувствам, че това вероятно ще бъде финалът, но това не се основава на нищо, което някой ми е казал, или на някакви планове. Просто усещане. Имате раждането на герой, пътуването на герой, след това смъртта на герой и не знам – на този етап ли съм? Кой знае?"

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама