Мерил Стрийп със силна реч срещу Тръмп на Златните глобуси


Мерил Стрийп със силна реч срещу Тръмп на Златните глобуси
Снимка: Getty Images/Guliver

Трикратната носителка на "Оскар" Мерил Стрийп отправи остри критики към избрания американски президент Доналд Тръмп по време на речта си при получаване на наградата за цялостен принос на "Златните глобуси“.

Актрисата трудно сдържаше емоциите си докато получаваше отличието под бурни аплодисменти.

"Какво всъщност е Холивуд? Това е група хора, събрани от други места“, каза тя. "Холивуд е пълен с външни хора и чужденци. Ако ги изхвърлите, няма да остане нищо друго за гледане, освен футбол и смесени бойни изкуства“, каза тя сдържайки сълзите си.

Речта на 67-годишната актриса идва по-малко от две седмици преди официалното встъпване в длъжност на Тръмп. В нея тя засегна някои от най-спорните теми от неговата предизборна кампания като забраната на мюсюлмани да влизат в страната и строежа на сетна по мексиканската граница.

Стрийп отправи критика към Тръмп и заради негова реч от предизборната му кампания, по време на която се подиграва с репортер инвалид.

"Става въпрос за момента, когато човекът, искащ да седне на най-уважаваното място в страната, имитира репортер инвалид – човек, когото той превъзхожда по привилегированост, власт и възможност да отвърне. Това разби сърцето ми“, каза тя.

“Неуважението води до неуважение. Насилието пробужда насилие... Когато влиятелните използват позициите си, за да тормозят останалите, всички губим“, допълни още тя.

В речта си Стрийп говори и за своята приятелка и колежка Кари Фишър, която почина няколко дни след Коледа. "Както моята приятелка, покойната принцеса Лея, ми каза веднъж – превърни разбитото си сърце в изкуство", каза тя.

На тазгодишните награди "Златен глобус“ Мерил Стрийп беше номинирана в категорията за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за ролята си във "Флорънс Фостър Дженкинкс“, но загуби от Ема Стоун. Тя спечели отличието за забележителен труд.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама