Мила Кунис и Аштън Кътчър даряват 3 млн. долара за украинските бежанци


Мила Кунис и Аштън Кътчър даряват 3 млн. долара за украинските бежанци
Снимка: Getty Images

Мила Кунис, родом от Украйна, и съпругът ѝ Аштън Кътчър ще дарят 3 милиона долара в помощ на украинските бежанци, бягащи от страната си заради руската инвазия и неспиращите боеве. Холивудската двойка стартира кампания на GoFundMe, "Stand With Ukraine", в четвъртък с цел да събере 30 милиона долара за Flexport.org и Airbnb.org - "две организации, които активно работят на място, предоставяйки незабавна помощ на тези, които най-много се нуждаят от това".

44-годишният актьор сподели в Instagram видео, в което двамата изразяват своето недоволство от случващото се в родината на Кунис. За първи път 38-годишната актриса публично говори за този унищожителен конфликт. Тя не крие огромната си болка и призовава хората да помогнат на сънародниците ѝ.

"Родена съм в Черневци, Украйна, през 1983 г. Дойдох в Америка през 1991 г. Винаги съм се смятала за американка. Горда американка. Обичам всичко, което тази страна е направила за мен и семейството ми. Но днес никога не съм била толкова горда, че съм украинка. Събитията, които се случват в Украйна, са опустошителни. На този свят няма място за подобна несправедлива атака срещу човечеството", категорична е актрисата.

Кътчър сподели, че се възхищава от "смелостта на хората от страната, в която Мила е родена", като същевременно подчерта важността да се помогне на тези, които са избрали безопасността.

"Събираме средства, за да подкрепим усилията за подпомагане. Основното предизвикателство в момента е логистиката. Трябва да намерим жилища за бежанците и да внесем необходимите помощи в района", обясни Аштън.

Товарният превозвач Flexport организира доставки на хуманитарни помощи до бежански обекти в Полша, Румъния, Унгария, Словакия и Молдова. Междувременно компанията AirBnB предоставя безплатни, краткосрочни жилища на бежанци, бягащи от Украйна.

"Народът на Украйна е силен и смел, но това не означава, че не е достоен за подкрепа. Трябва да помогнем на народа на Украйна", призова Мила Кунис.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама