Моника Белучи: Понякога ползвам красотата си за най-ужасните неща


Моника Белучи: Понякога ползвам красотата си за най-ужасните неща
Снимка: Getty Images/Guliver

Моника Белучи винаги е била и ще остане символ на женствеността. Майка на две дъщери, покорила отдавна и завинаги големия екран, и по странен начин избягваща всякакво съприкосновение с годините.

53-годишната актриса заяви пред турския Daily Sabah, че е била много обичана и много мразена, но винаги е знаела как да отдели повече внимание на първото. За нея успехът е едновременно благословия, но и проклятие, а умението да го поставиш под контрол е едно от най-важните, на които се е научила. Ето какво заяви още актрисата. 

-Играли сте много иконични роли. Със сигурност външният ви вид ви е помагал винаги. Имало ли е обаче момент, в който красотата ви е пречила?

Актьорът е като танцьор. Ние се изразяваме с тялото си. Аз винаги съм използвала тялото си като инструмент, с който да изразявам душите на персонажите, които играя. Понякога ползвам красотата си за най-ужасните неща: като в "Малена", където хубостта присъства, за да бъде унищожена и да покаже насилието в света. Но както Волтер казва, "без красотата животът е нищо". Налагало е да гледам на тялото си като на обект, понякога се чувствам много далече от този обект, няма да отрека, че съм го ползвала и просто като инструмент.

През цялата си кариера сте работили със страхотни мъже. Имате ли някои запомнящи се истории с колегите си, които бихте искали да разкажете?

Обичах много да работя с Даниел Крейг, много благороден мъж и страхотен актьор. Освен "Джеймс Бонд" той направи страхотни интимни филми. Той е едновременно изключително мъжествен, но и много скромен, притеснителен. Това ми харесва страшно много.

Как възпитавате дъщерите си?

Живея в истинска любовна история с дъщерите си. Дала съм си обещание да не правя повече от два филма в годината, защото искам да бъда повече майка, отколкото актриса. Все още обичам работата си. Тя е голяма страст за мен. Щастлива съм да правя това, което правя, и знам, че имам да уча още много. Мисля, че е изключително важно да покажем на децата си какво означава да работиш със страст. Те трябва да разберат, че е хубаво да имаш нещо, което те кара да се събуждаш с радост рано сутрин и да го вършиш с удоволствие. Една от дъщерите ми обича много да пее. Веднъж каза: "Мамо, има толкова много певици...!" Отвърнах й: Да, но ти си си ти. Това извира вътре от теб, това е част от душата ти".

Аз идвам от малка страна и това да пробия в киното изглеждаше в началото почти нереалистично. Като бях на 15 обаче изкупих всички книги на великите фотографи и през техните снимки научих как да се прехвърля от модата в киното. Оказа се, че Дино Риси и Франсис Форд Копола са видели мои фотоси и благодарение на тях направих първите си стъпки в киното.

ДОЧЕТЕТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още по темата


Още от Звезди


Реклама
Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама