"На партия": Повече от 30 режисьори купиха емблематичен театър (СНИМКА)


"На партия": Повече от 30 режисьори купиха емблематичен театър (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

Повече от 30 изтъкнати холивудски режисьори са купили 93-годишен емблематичен театър, известен като културна забележителност за почитателите на киното в Лос Анджелис. Това е поредно доказателство, че съществуват знаменитости, които не се притесняват да се обединят около социално значима кауза, въпреки конкуренцията помежду им. 

Режисьорът, сценарист и продуцент Джейсън Райтман съвместно с повече от 30 режисьори, сред които Стивън Спилбърг, Кристофър Нолан и Брадли Купър, са придобили театър "Вилидж" в Уестууд, се казва в съобщение на групата. Коалицията иска да запази театъра, превърнал се в популярно място за филмови премиери още от откриването си през 1931 г.

Условията на покупката не са оповестени.

Вижте още: Бионсе влезе в историята - стана първата чернокожа, оглавила класация за кънтри (СНИМКА)

Какво казват режисьорите

Джейсън Райтман каза, че се е почувствал длъжен да събере други филмови дейци, след като театърът е бил обявен за продажба миналата година. Като човек, роден в Лос Анджелис, той иска да продължи богатата история на "Вилидж", известен със своята 52-метрова бяла испанска кула и голяма зала, която може да побере 1300 души. В близост до театър се намира и Калифорнийският университет в Лос Анджелис.

"Веднага направих предложение и се надявах моите колеги режисьори да се присъединят към мен в това приключение", казва Райтман в изявление. Той отбелязва, че някои от филмите му, включително "Високо в небето", "Джуно" и "Ловци на духове: Наследство" са имали премиери във "Вилидж".

Режисьорите ще покажат артефакти от личните си колекции в театъра.

Крис Кълъмбъс, който е режисирал "Сам вкъщи" и филми от поредицата за Хари Потър, очаква да сподели богатата си колекция от 16-милиметрови филмови копия. Кълъмбъс нарече театъра "кинематографично чудо".

Стивън Спилбърг казва, че иска да помогне за възстановяването на театъра в "славните му години като културна институция за гледане на филми".

Кристофър Нолан допълва: "Киното винаги е било мястото, където се срещат режисьори и зрители. Развълнуван, че си сътруднича с толкова много от любимите ми режисьори в пространство, което ще покаже какво може да е бъдещето на показването на филми".

Сред новите собственици на театър "Вилидж" са също Джей Джей Ейбрамс, Джъд Апатоу, Деймиън Шазел, Райън Куглър, Алфонсо Куарон, Гийермо дел Торо, Алехандро Гонзалес Иняриту, Джеймс Гън, Райън Джонсън, Джъстин Лин, Кристофър Маккуори, Александър Пейн, Тод Филипс, Джей Роуч, Сет Роугън, Ема Томас, Дени Вилньов, Лулу Ван, Клои Чжао.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама