Най-влиятелните личности на 2023 според сп. Тайм


Най-влиятелните личности на 2023 според сп. Тайм
Снимка: Getty Images

Първата дама на Украйна Олена Зеленска, арестуваният и обвинен в шпионаж в Русия американски журналист на в. "Уолстрийт джърнъл" Еван Гершкович, американският милиардер Илон Мъск, който придоби Twitter и британският крал Чарлз Трети са в списъка на американското списание "Тайм" за най-влиятелните личности на 2023 г.

В списъка личностите са разделени на категории.

В категорията за най-влиятелни лидери попадат освен Олена Зеленска и Еван Гершкович, и президентите на САЩ Джо Байдън, на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва и на Колумбия Густаво Петро, премиерите на Япония Фумио Кишида и на Австралия Антъни Албанезе, канцлерът на Германия Олаф Шолц. Тук попадат и американската министърка на финансите Джанет Йелън и една от миналогодишните нобелови лауреати за мир, украинската Олександра Матвийчук. Всеки от тези лидери е представен с кратък текст, написан от видна личност. Текстът за Зеленска е дело на първата дама на САЩ Джил Байдън, този за Матвийчук - на Хилари Клинтън. Текстът за Петро е дело на Габриел Борич, а този за Албанезе - Джъстин Трюдо.

Вижте още: Любовни хроники: Володимир Зеленски и Елена 

В лидерската категория попадат още и лидерът на демократическото малцинство в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Хаким Джефрис, лидерът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл, министърката на климатичните промени на Пакистан Шери Рехман, европейската комисарка по въпросите на конкуренцията Магрет Вестагер, новоизбраният президент на Нигерия Бола Тинубу и др.

Мъск попада в категорията на титаните, заедно с певицата Бионсе, актрисата Анджела Басет, създателите на ваксината срещу ковид-19 Йозлем Тюреджи и Угур Шахин, футболиста Лионел Меси.

В категорията на иконите попада американската актриса Дженифър Кулидж, а също и кралят на Великобритания Чарлз Трети, nисатулят Салман Рушди, нападнат по време на лекция в САЩ миналата година, и американската баскетболистка Бритни Грайнър, която бе осъдена в САЩ за трафик на наркотици и разменена срещу държания в американски затвор руски търговец на оръжия Виктор Бут.

В категорията творци пък са актрисите Дрю Баримор, Зоуи Салдана, Салма Хайек, колегата им Колин Фарел и др.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама