Най-запомнящите се цитати на Карл Лагерфелд


Най-запомнящите се цитати на Карл Лагерфелд
Снимка: Getty Images/Guliver

Макар че Карл Лагерфелд вече не е на този свят, дизайнерът ще бъде запомнен не само с модните си творения, но и с откровеността си. Главното действащо лице на модна къща Chanel определено не спестяваше нищо на никога, заради което често си навличаше недоброжелателни коментари. За да го почетем, ви предлагаме да прочетете някои от най-силните му цитати. И да - някои са скандализиращи.

"Единствената форма на любов, в която вярвам – това е любовта на майката към детето."

"Ненавиждам интелектуалните разговори. Интересува ме само собственото ми мнение."

"Суета - най-важното нещо в живота."

"Книгите са наркотик с твърди корици. Аз съм един щастлив книго-наркоман."

"Занимавайте се с това, което ви прави щастливи. Забравете за парите или за другите уловки, които се приемат за успех. Ако сте щастливи да работите в селски магазин, работете. Помнете,че животът е ваш и е само един."

"Няма проблеми - има само решения - добри или лоши."

"Не понасям рождените дни. За мен това е еволюция. Не празнувам миналото. Повече ми харесва настоящето и бъдещето."

"Дебелите лелки, които стоят на дивана с пакет чипс пред телевизора и говорят колко отвратително слаби са моделите, звучат неубедително."

"Долнище на анцуг – това е признак за поражение. Ако вече сте си купили, това е знак, че сте загубили контрол над живота си."


"Красотата не изисква жертви. Тя иска пари."

"Животът не е конкурс за красота, в него има и уродливи хора. Но най-много от всички ненавиждам ниските хора. Жената може да бъде с невисок ръст, но за мъжа това е непростимо. Той отлично знае това и е готов да се самоубие."

"Човешки чувства? Никога не съм изпитвал такива."

"Мама ми казваше: "Никога не се жертвай заради другите." С годините разбрах, че ако се жертвате до край от вас няма да остане нищо. Икономисвайки енергията си давате по малко от себе си, но на мнозина. Раздавайки се, вие ще се опустошите."

"Жената е най-перфектната кукла, която някога съм обличал с удоволствие и възхищение."

"Забравете за миналото, ако изпадате в носталгия, времето ви е свършило. Ние сами трябва да се настройваме към настоящето, след като то вече не се настройва към нас."

"Престъпление е да кажеш, че ти е скучно, при положение, че времето е толкова ценно и има толкова много неща, които могат да се вършат: да се чете, да се учи, да се наблюдава."

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама