Обявиха кога ще бъде коронясан крал Чарлз III


Обявиха кога ще бъде коронясан крал Чарлз III
Снимка: Getty images

Коронясването на крал Чарлз III ще се проведе на 6 май 2023 година. Заедно с него ще бъде коронована и кралицата консорт Камила, съобщиха от Бъкингамския дворец, цитирани от "Дейли мейл".

Официалното възкачване на престола на британския монарх се очаква да бъде доста по-скромна версия на пищната древна церемония, която по традиция се ръководи от архиепископа на Кентърбъри в Уестминстърското абатство.

73-годишният крал Чарлз е поискал коронацията да отразява ролята на монарха в съвременното общество и погледът му към бъдещето, като същевременно с това показва, че той помни корените си и почита традициите и народа си. Той също така е пожелал церемонията да бъде съкратена до по-малко от един час, списъкът с гости да бъде намален с три четвърти и по-малко официален дрескод.

Вътрешни хора от двореца казаха, че докато коронацията ще включва същите основни елементи на традиционната церемония, която е запазила подобна структура повече от 1000 години, тя ще изразява и "духа на нашето време".

Очаква се да бъде много "по-малка и по-семпла" от тричасовата знаменателна коронация на покойната кралица Елизабет II през 1953 г. Припомняме, че тя почина на 96 година на 8 септември 2022 и беше официално погребана на 19 септември. Вижте тук как светът се сбогува с нея.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама