Обявиха причината за смъртта на рапъра Кулио


Обявиха причината за смъртта на рапъра Кулио
Снимка: Getty Images

Кулио, който бе сред най-известните имена в хип-хопа през 90-те години на миналия век с хитове като "Gangsta's Paradise" и "Fantastic Voyage", е починал миналата година заради опиата фентанил, съобщи мениджърът му.

Бившият дългогодишен мениджър на Кулио - Джарез Поузи, заяви пред "Асошиейтед прес" в четвъртък, че причината за смъртта на Кулио е фентанил, а също, че в организма му е имало следи от хероин и метамфетамин.

Съдебните медици от Лос Анджелис обявиха смъртта му за случайна и посочиха кардиомиопатията (срив на миокарда, свързан с мускулна или електрическа дисфункция на сърцето, бел. ред.) като вероятно причина. Поузи също така потвърди, че разследващите са установили, че тежката астма на Кулио и пушенето на цигари са изиграли роля за смъртта му.

Кулио, роден като Артис Лион Айви младши на 1 август 1963 г., умря на 59 година в дома на свой приятел в Лос Анджелис на 28 септември 2022 г.

Номиниран 6 пъти за "Грами", Кулио спечели приза само веднъж - за най-добро солово рап изпълнение за "Gangsta's Paradise" от саундтрака на филма с Мишел Пфайфър "Опасен ум" (1995), който семплира песента на Стиви Уондър от 1976 г. "Pastime Paradise".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама