Отиде си една от звездите от "Хари Потър" (СНИМКА)


Отиде си една от звездите от "Хари Потър" (СНИМКА)
Снимка: Getty Images / Guliver

Актьорът Роби Колтрейн, който изигра Хагрид във филмите за Хари Потър, почина на 72-годишна възраст.

Той участва и в детективската драма на ITV "Кракер" и във филмите за Джеймс Бонд "Златното око" и "Само един свят не стига".

В изявление агентът му Белинда Райт потвърди, че актьорът е починал в болница близо до Фалкърк в Шотландия.

Тя описа Колтрейн като "уникален талант" и добави, че ролята му на Хагрид "е донесла радост на деца и възрастни по целия свят".

Колтрейн е удостоен с Ордена на Британската империя през 2006 г. за заслугите си към драмата, а през 2011 г. получава наградата Bafta Scotland за изключителен принос към киното.

Звездата от "Хари Потър" Даниел Радклиф отдаде почит на Колтрейн в изявление, в което написа: "Роби беше един от най-забавните хора, които съм срещал, и ни караше да се смеем непрекъснато като деца на снимачната площадка. Имам особено приятни спомени от него, когато поддържаше духа ни в "Затворникът от Азкабан", когато всички се криехме от проливния дъжд в продължение на часове в колибата на Хагрид, а той разказваше истории и вицове, за да поддържа духа ни. Чувствам се невероятен късметлия, че успях да се запозная и да работя с него, и много тъжен, че той почина. Той беше невероятен актьор и прекрасен човек"., Би Би Си

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама