Отиде си модният дизайнер Роберто Кавали (СНИМКА)


Отиде си модният дизайнер Роберто Кавали (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

Италианският моден дизайнер Роберто Кавали, чиято склонност към питони и пищни животински щампи го направиха любимец на международната модна сцена от десетилетия, почина в петък, 12 април 2024, на 83 години, съобщиха от луксозната компания.

„С дълбоко съжаление и голяма тъга Модна къща Roberto Cavalli оповестява смъртта на своя основател Роберто Кавали. От скромно начало във Флоренция г-н Кавали успя да се превърне в световно признато име, обичано и уважавано от всички“, казаха от компанията.

Вижте още: Тенденциите на TikTok: Кокетка (СНИМКИ)

Стилът на Роберто Кавали

Забелязан за първи път през 70-те години на миналия век при звезди като София Лорен и Бриджит Бардо, разголените, смели стилове на Кавали все още не можели да се наложат масово. По-късно те са предпочитани от по-късните поколения знаменитости, от Ким Кардашиян до Дженифър Лопес.

Повече за дизайнера

С вкус към скъпи коли, чистокръвни коне, дебели пури и разкопчани ризи, личният живот на дизайнера също изглежда като филм. Той се жени за подгласничка на Мис Вселена, притежава лилав хеликоптер и тосканско лозе и е обичан от редица звезди като Шарън Стоун и Синди Крауфорд.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама