Памела Андерсън с молба към българските депутати


 Памела Андерсън с молба към българските депутати
Снимка: Getty Images/Guliver

Любимата на мнозина актриса Памела Андерсън изпрати писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. В него тя призовава българските депутати да придвижат гласуването на законопроекта за забрана на отглеждането на животни за ценни кожи в страната.

Законопроектът е входиран в парламента през септември 2019 г. Андерсън призовава България да последва примера на Австрия, Великобритания, Белгия, Словения и много други европейски страни, които вече забраниха отглеждането на животни за козината им.

"Най-отговорното решение за здравето и благосъстоянието на хората и животните е да се забрани отглеждането на животни за ценни кожа. Това би намалило опасността от бъдещи пандемии и ще спести живота на безброй животни, които са убивани жестоко всяка година", се казва в писмото.

Писмото има за цел да привлече внимание към страданието, което животните във фермите за кожи, са принудени да изтърпят.

"Затворени в малки, мръсни телени клетки и лишени от всички свои естествени нужди, те често полудяват от постоянния живот в плен. Освен огромното страдание, което фермите носят на животните, те също представляват сериозен риск за общественото здраве", пише още холивудската знаменитост.

Припомняме, че през ноември миналата година, Дания изби всичките си приблизително 17 милиона норки заради мутация на новия коронавирус, открита в местна ферма за норки. През последните няколко седмици случаи на пренасяне на вируса между хора и норки са документирани и във Франция, Гърция, Ирландия, Литва, Полша и множество други държави в света.

"Индустрията за ценни кожи причинява невъобразимо страдание на хиляди животни всяка година и представлява опасност за общественото здраве. Силен спад в търсенето на дрехи и изделия с естествена козина показва, че все по-голям брой потребители свързват естествена козина с жестокост и злоупотреба с животни. Крайно време е България да се присъедини към нарастващия брой европейски страни, които са забранили отглеждането на животни за кожите им. Страната трябва да вземе адекватни мерки още сега", казва Петя Петрова, координатор за Източна Европа в ПЕТА Германия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама