Pavell и Venci Venc’: Популярността ни даде нов начин на живот


Pavell и Venci Venc’: Популярността ни даде нов начин на живот

Pavell и Venci Venc’ определено са сред любимите ни млади изпълнители и това съвсем не е случайно – те са свежи, креативни и изключително продуктивни! Вижте какво ни разкри готиното хип-хоп дуо за бъдещите си планове, за вдъхновението и още нещо.

Здравейте, момчета! Наскоро излезе най-новата ви песен "Как стана така”. Разкажете ни повече за този проект, как се роди идеята за него?

Venci Venc’: Една катастрофа и една раздяла бяха поводът… Павката беше написал музиката още преди година, но може би трябваше да се случи нещо такова, за да се роди текстът.

Pavell: Винаги се оглеждаме за вдъхновение в собствения си живот. Тук най-голяма заслуга има Венци, който претърпя раздяла…След нея единственото, което можех да направя за него, бе да му пусна микрофона в студиото.

Видеото към песента е доста нетрадиционно. Каква е основната му концепция?

Pavell: Чистота! Водихме се от максимата "малкото е повече".

Venci Venc’: Тъй като живеем във времена, в които новите технологии ни позволяват експерименти във всеки аспект на науката и изкуството, решихме да импровизираме с визуалните изразни средства. Един от най-успешните ни проекти - „Единствената“, е резултат от подобен експеримент, във видеото използвахме похвата двойна експозиция, който е характерен по-скоро за фотографията. В „Как стана така" пък решихме да изразим емоцията чрез "дълъг разговор очи в очи" със зрителя, без липсинг и его маниери, изписвайки всяка дума, за да се получи една своеобразна молитва-заклинание.

Вие сте от малкото изпълнители, които пишат сами текстовете на песните си. Какво ви вдъхновява?

Pavell: Преживяното. И точно затова като артисти сме длъжни да правим всичко възможно да живеем пълноценно и богато в нематериалния смисъл, да „рисуваме“ с широка палитра от емоции.

Venci Venci’: Пишем не само своите, а и текстове за все повече успешни български изпълнители. Вдъхновяващ е всеки аспект от начина ни на живот, хората, които срещаме, артистите, с които имаме удоволствието да работим…

Известността промени ли ви като хора? Какво ви даде и какво ви взе?

Venci Venc’: Популярността ни даде нов начин на живот, независимост от ежедневните социални и битови „окови“ и най-хубавото - време за себе си и за творене. Защото най-важното за твореца е възможността да чува вътрешния си глас и да намери баланса с него. Известността взима само парченцата същност, които доброволно отдаваме на всички, докоснати от музиката ни.

Според вас има ли връзка между хип-хопа и поезията?

Pavell: Хип-хопът е най-силен, когато разчита на поезията. Изпълнителите, които са поети по душа, успяват да въздействат най-силно. Не е случайно, че Кендрик Ламар има 11 номинации за Грами тази година. 

Във вашия свят думите са изключително важни – основна движеща сила в професията, която сте избрали. Но има ли моменти, когато думите са излишни?

Pavell: Задължително! Според мен обществото ни би напреднало много, ако хората опитваха повече да слушат, отколкото да говорят. Има толкова много за учене, а всички говорят така, сякаш знаят всичко. През 90% от времето думите са излишни. Усмивките - никога!

Venci Venc’: Има моменти, в които тишината е милион пъти по-подходяща. А и без нея би ли могла да съществува въобще музиката?

Какво ви предстои оттук нататък – заслужена почивка или продължавате с работата?

Pavell: Снощи в леглото си почивах и написах един текст. Някои хора биха го нарекли работа...

Venci Venc’: Баланс между двете. Всичко се случва по правилния начин, в правилното време.

Къде прекарахте Коледа и Нова година?

Pavell: Коледа при семейството ми в Бургас, а Нова година в Русе, по работа.

Venci Venc’: Коледа – Сам вкъщи (с) 2! На Нова година бяхме на работа в клуб Plan B в Русе с Павката и Моисей и цялото ми семейство от приятели.

Какви са хобитата ви извън музиката?

Pavell: Наскоро открих, че съм се превърнал в киноман. Има дни, в които гледам по четири филма един след друг.

Venci Venc’: Лов на “дивеч”. (смее се)

Кои са най-лошите ви черти?

Pavell: Вълнообразните. Не си ги харесвам изобщо! (смее се)

Venci Venc’: Май са ми повече от хубавите. Най-вече синдромът на Питър Пан…

Имате ли любими песни, която си пеете под душа?

Pavell: По-скоро не, защото под душа често измислям припевите на песните ни. А това е твърде ранен етап, за да ги нарека любими!

Venci Venc’: Винаги са няколко, след тях излизам от банята – започвам с Mr. Bombastic на Shaggy, продължавам програмата със Sex Machine на James Brown и за финал извивам, не много добре, но от сърце, най-любимото си романтично парче Kiss From a Rose на Seal.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама