Пореден рекорд: Тейлър Суифт с четвърто "Грами" за албум на годината


Пореден рекорд: Тейлър Суифт с четвърто "Грами" за албум на годината
Снимка: Getty Images

Снощи се състоя 65-тата церемония по връчване на музикалните награди "Грами", които са еквивалент на "Оскар". Почти без изненада, Тейлър Суифт спечели награда "Грами" за албум на годината за Midnights, с което подобри досегашния рекорд за артист с най-много - четири, отличия в категорията, съобщи Асошиейтед прес.

При приемането на приза на церемонията за 66-ите награди "Грами" в Лос Анджелис 34-годишната певица първо благодари на своя продуцент и приятел Джак Антоноф. Тя добави, че би искала да каже, че това е най-щастливият момент в живота ѝ, но че всъщност се чувства така щастлива и когато твори и изпълнява музика на сцена.

Вижте още: Достоен победител: Люси Дяковска спечели немския Survivor (ВИДЕО)

Преди това, докато приемаше 13-ата си наградата "Грами", певицата обяви, че новият ѝ албум The Tortured Poets Department ще излезе на 19 април. "Зная, че вотът на членовете на Националната звукозаписна академия е пряко отражение на страстите на почитателите", каза тя, след като прие наградата за най-добър вокален поп албум. Затова искам да благодаря на феновете, като им разкрия тайна, която пазя през последните две години", каза Тейлър Суифт.

Кой друг си тръгна с награда?

Една от големите награди на церемонията - за запис на годината, бе присъдена на Майли Сайръс за Flowers - втора награда "Грами" за нея и втора за вечерта. "Тази награда е невероятно. Но наистина се надявам тя да не промени нищо, защото животът ми вчера беше красив", каза тя в речта си.

Виктория Моне спечели в категорията за най-добър нов изпълнител. В речта си от сцената тя благодари на майка си, "самотна майка, отгледала това наистина лошо момиче". След което певицата се разплака и сподели, че се трудила за тази награда 15 години.

Били Айлиш спечели в категорията песен на годината за хита от "Барби" What Was I Made For?. Тя благодари на режисьорката на блокбастъра Грета Гъруиг, че е направила "най-добрият филм на годината". Това бе един от ярките моменти в церемонията, водена от Тревър Ноа и излъчвана от Crypto.com Arena в центъра на Лос Анджелис.

Карол Джи написа история, като стана първата чернокожа изпълнителка спечелила приза за най-добър латино ърбан албум за блокбастъра си Manana Sera Bonito. За пръв път съм на "Грами", каза тя на английски език от сцената. И за пръв път държа в ръце своя награда "Грами".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама