Porsche се разбраха с дъщерята на Пол Уокър


 Porsche се разбраха с дъщерята на Пол Уокър
Снимка: Getty Images / Guliver

Производителят на спортни автомобили Porsche успя най-после да уреди един от най-неприятните съдебни искове, заведени срещу него. Компанията постигна споразумение с дъщерята на загиналия през 2013 г. холивудски актьор Пол Уокър.

Звездата от "Бързи и яростни" загина на 30 декември 2013 г. в Санта Кларита, щата Калифорния. Актьорът бе на предната седалка на Porsche Carrera GT, управлявано от приятеля му Роджер Родас. Заради високата скоростта автомобилът поднася, завърта се на 180 градуса и се разбива в три дървета край пътя. Уокър и шофьорът загиват на място.

Няколко месеца след инцидента дъщерята на актьора – Медоу Рейн Уокър, даде под съд компанията Porsche, като заяви, че вината за смъртта на нейния баща са недостатъци в конструкцията на модела Carrera GT. Според момичето, фатална роля са изиграли предпазните колани, които са счупили ребрата му и не са му позволили да излезе от колата преди тя да изгори.

Делото продължи няколко години, но според последните информации е приключило на 16 октомври. Вестник "Дейли мейл" твърди, че двете страни са подписали споразумение, което обаче засега остава тайна. Все пак се очаква от Porsche да коментират случилото се и евентуално да разкрият подробности. Засега компанията мълчи.

По-рано германският производител уреди по същия начин въпроса и с бащата на загиналия актьор, който също бе дал компанията под съд заради инцидента.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама