Принц Хари и Меган са поръчали лимонова сватбена торта


Принц Хари и Меган са поръчали лимонова сватбена торта
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският принц Хари и годеницата му Меган Маркъл избраха сладкаря, който да изпече тортата за сватбения им ден на 19 май. Двамата се спряха на известната лондонска сладкарка Клер Птак, която предлага произведенията си в пекарната Violet Bakery в Западен Лондон.

Хари и Меган са поръчали лимонова торта с аромат на бъз. Сладкишът ще бъде украсен със маслен крем и истински цветя и цветчета бъз. В съобщение на двореца Кенсингтън се казва, че Птак ще направи торта, която ще се отличава с подчертан пролетен вкус.

Клер Птак е израсла в Калифорния и в печивата си предпочита да използва био и сезонни съставки. Тя е ученичка на известната американска ресторантьорка и майстор готвачка Алис Уотърс, "майка" на съвременната американска кухня.

Известно време е работила в нейния ресторант Chez Panisse в Бъркли, щата Калифорния. След това през 2005 се мести в Лондон и през 2010 открива пекарната Violet Bakery.

Мегън Маркъл, която имаше блог за здравословен живот The Tig, е вземала интервю от Клер Птак за сайта си. След годежа с принц Хари, Мегън Маркъл вече не води блога си.

Клер Птак е очарована и поласкана, че е предпочетена от височайшата двойка и подчерта в изявление, че очевидно споделят един и същи вкус по отношение на продуктите.

Шеф Джейми Оливър каза, че Клер Птак е и негов избор за създател на сладкиши.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама