Принц Хари: Меган е изключителна, тя ме спаси


Принц Хари: Меган е изключителна, тя ме спаси
Снимка: Getty Images

Принц Хари проведе разговор на живо с психотерапевта Габор Мате като част от промоцията на мемоарите си "Резервата". Той обсъди психологическата си травма, опита си с наркотиците и разказа как бракът му с Меган Маркъл е повлиял на живота му.

Хари призна, че от детството си се чувства различен от другите членове на кралското семейство: "Сякаш бях затворен в този контейнер и знам, че майка ми се чувстваше по същия начин. Сякаш тялото ми беше там, но умът ми беше на друго място, а понякога и обратното. Когато се опитвах да бъде искрен, ми казваха: "Не бъди какъвто си, трябва да правиш това, което се очаква от теб".

Вижте още: Скандал: Крал Чарлз Трети гони Хари и Меган от дома им

Според Хари Меган му е помогнала да излезе от това състояние. "Съпругата ми ме спаси. Бях заседнал в този свят, а тя беше от съвсем различен свят и ми помогна да се измъкна от моя", каза Хари. Той нарече Меган "изключителен човек" и изрази благодарността си за нейната мъдрост и чувството за свобода, които му е дала, но в същото време отбеляза, че животът му нямаше да се промени, ако не беше видял какво не е наред с него. Той говори за това как Меган го е накарала да осъзнае много неща и го е тласнала към терапия. След една от кавгите, по време на която Хари се държал много грубо, тя заплашила, че ще го напусне, ако се отнася така с нея, а също така попитал кой го е научил да говори така на жена и дали се е сблъсквал с подобни неща в детството.

За принц Хари това се оказало прозрение: "Разбрах как се проявяват тези неща и доколко сме продукт на нашето възпитание". Според Хари той се страхувал да отиде на терапия, защото вярвал, че "излекуван" може да загуби чувствата към майка си, принцеса Даяна, която той много обичаше.

"Но всичко се оказа съвсем различно, нищо не загубих, дори спечелих... Разбрах, че не трябва да ѝ доказвам колко ми липсва тя, че майка ми би искала да ме види щастлив и от плещите ми падна огромен товар", каза принц Хари.

Вижте още: Ето коя е мистериозната жена, отнела девствеността на принц Хари (ВИДЕО)

Той също така каза, че употребата на наркотици за медицински цели му е помогнала. В младостта си той използвал кокаин, за да се "социализира" и да не се чувства като изгнаник, но това не му помогнало с нищо. Но психоактивните препарати и марихуаната, предписани от лекар, имали ефект: "Все едно изчистих предното стъкло. Те отблокираха това, което дълго време бях потискал в себе си, дадоха ми облекчение и спокойствие."

Говорейки за травмите си от детството, една от причините за които е емоционалната студенина на баща му, принц Хари подчерта, че той самият се опитва да се държи различно с децата си и буквално ги "удушава" с любовта си. "Аз нося отговорността да не да предам всякакви травми и собствения си негативен опит от израстването ми. Осъзнах, че може да има сила в уязвимостта. Това е точно обратното на това, в което бях накаран да вярвам. Промяната е страшна, но искам да бъда най-добрата версия на себе си, най-добрият съпруг и баща."

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама