Принц Уилям и Хари заклеймиха интервю на принцеса Даяна за BBC


Принц Уилям и Хари заклеймиха интервю на принцеса Даяна за BBC
Снимка: Getty Images/Guliver

"Измамните действия на бившия телевизионен оператор на BBC Мартин Башир при получаване на съгласие за интервю с принцеса Даяна (1961 г. - 1997 г.) през 1995 г. предизвикаха параноя у нея." Това мнение изразиха синовете на принцесата на Уелс, Уилям и Хари, коментирайки резултатите от разследването на обстоятелствата на скандалното интервю, пише ТАСС.

"Според мен измамният начин, по който се получи съгласие за интервюто, повлия на казаното от майка ми в него. То беше сериозна причина, че отношенията между родителите ми се влошиха, а също така нанесе безценни щети на други хора. Имайте предвид факта, че грешките, допуснати от BBC, са повлияли значително на факта, че майка ми е развила страхове, параноя и отдръпване", каза принц Уилям.

"Тя беше разочарована не само от измамника, но и от ръководството на BBC, което затвори очите си за ситуацията, вместо да задава тежки въпроси", каза той. Според принц Уилям програмата "Панорама", която включва интервю с принцеса Даяна и се показва от 1953 г., "вече не трябва да излиза в ефир" поради компрометирането на нейната достоверност.

На свой ред принц Хари каза, че "пулсиращият ефект на култура на експлоатация и неетични практики в крайна сметка отнема живота" на майка му. "Дълбоко съм загрижен, че тези и още по-ужасни практики са все още разпространени и днес. Разговорът не се ограничава до конкретното интервю, агенция или една публикация", каза Хари, който се премести в САЩ миналата година.

Във вчерашния ден BBC се извини на кралското семейство и на обществото като цяло за действията на Башир, който с измама получава съгласието на принцеса Даяна за противоречиво интервю с него през 1995 г. Съответното изявление е направено от корпорацията след публикуването на доклад за резултатите от специално независимо разследване, проведено от бившия съдия на Върховния съд на Великобритания Джон Дайсън. Той заключи, че Башир е прибягнал до измама за интервю с принцеса Даяна, като е привлякъл подкрепата на по-малкия ѝ брат Чарлз Спенсър, след като му е показал банкови извлечения, показващи, че служители на Бъкингамския дворец от обкръжението на сестра му са били наети да я шпионират. По-късно се разкри, че тези извлечения са подправени от график, работещ за BBC, по искане на журналист.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама