Принц Уилям и Кейт помагат за психичното здраве по време на коронавирус


Принц Уилям и Кейт помагат за психичното здраве по време на коронавирус
Снимка: Getty/Guliver Images

Принц Уилям и Кейт Мидълтън стартират програма в подкрепа на психичното здраве на британците по време на силно безпокойство и изолация заради коронавируса, пише "Дейли Мейл".

Тяхното начинание е част от правителствена инициатива, която предвижда 5 милиона паунда за благотворителните организации за разширяване на услугите и подкрепата за психичното здраве.

Херцозите на Кеймбридж призовават хората да следват указанията на Асоциацията за обществено здраве, използвайки видео разговори, за да поддържат връзка със семейството и приятелите си, да се придържат към ежедневните си рутинни занимания и да се съсредоточават върху любимите хобита или да научат нещо ново.

Вижте 25 идеи как да го направите ТУК!

Кейт и Уилям казаха: "Последните няколко седмици бяха и са тревожни за всички. Трябва да отделим време, за да се подкрепяме и да намерим начини да се грижим за психичното си здраве".

Насоките за психично здраве, които са разработени с приноса на благотворителните организации за психично здраве, предвиждат и как да се помогне на децата да се справят със стреса.

Има и подкрепа за онези, които вече живеят със сериозен психичен проблем, като например как да се обърнат за помощ към специалисти по психично здраве. Създават се и денонощни линии за помощ.

Сред благотворителните организации, подготвящи се за адаптиране и увеличаване на услугите си, е и Mind. Те обхващат уязвими групи, включително възрастни хора със здравословни проблеми, както и всеки, който изпитва несигурност по отношение на работа и жилище.

Пол Фармър, изпълнителен директор на Mind, казва: "Връзката с приятели и семейство е от решаващо значение, но също трябва да обърнем внимание на влиянието, което нашето физическо здраве може да окаже върху психичното ни здраве - от диета и физически упражнения до получаване на достатъчно естествена светлина и малко свеж въздух".

"Независимо дали имаме съществуващ здравословен психически проблем или не, всички ние ще се нуждаем от допълнителна помощ за справяне с последиците от този безпрецедентен сбор от обстоятелства", подчертава той.

10 НАЧИНА ДА СЕ СПРАВИТЕ С ТРЕВОЖНОСТТА

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама