Принц Уилям и Кейт присъстваха на сватбата на йорданския принц Хюсеин (ВИДЕО)


Принц Уилям и Кейт присъстваха на сватбата на йорданския принц Хюсеин (ВИДЕО)
Снимка: стоп кадър

Британският принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън направиха изненадващо посещение в Йордания, за да присъстват на сватбата на престолонаследника на страната и неговата булка от Саудитска Арабия, съобщиха световните осведомителни агенции.

Пътуването на Уилям и Кейт до Йордания не беше обявено предварително, а пристигането им беше потвърдено от йорданските държавни медии няколко часа преди началото на дворцовата церемония.

Уилям и Кейт са сред множеството чуждестранни кралски особи, които присъстваха на сватбата на 28-годишния престолонаследник Хюсеин и 29-годишната архитектка Раджуа ал Саиф. Баща ѝ е основател на една от най-големите строителни фирми в Саудитска Арабия, а майка ѝ е роднина на саудитския крал Салман. Булката беше облечена в красива бяла рокля на ливанската модна къща Eli Saab, а младоженецът по традиция бе облечен във военна униформа.

Вчера йорданският принц и избраницата му първо си размениха обети в скромен, традиционен ислямски брак. След това новата кралска двойка потегли със специален "червен кортеж" през йорданската столица Аман към двореца "Ал Хюсеиния", където се състоя голям прием.

Двойката беше ескортирана от военен оркестър, докато си проправяше път по улиците на столицата. Хюсеин и Ал Саиф стояха в открит автомобил и махаха на ликуващите. Младоженците пътуваха с Land Rover от 1984 г., който е бил пригоден за посещението на покойната кралица Елизабет Втора в Йордания през същата година. За вчерашната церемония автомобилът е подготвен с боядисване, редизайн на страничните прозорци и гюрука, както и брониране на купето.

"Червеният кортеж" води началото си от основателя на страната, крал Абдула Първи, който пристигал на важни събития на процесия от бели коне, придружавани от ездачи, облечени в сини панталони и червени сака.

Днес кортежът, състоящ се от осем яркочервени автомобила Land Rover и 11 мотоциклета, се използва при специални поводи. Членовете на кортежа носят пълни йордански военни униформи и националната червено-бяла карирана забрадка, известна на арабски като "шемаг".

Сватбата идва след труден период за йорданската монархия, включващ публичен разрив между краля и неговия полубрат, като някои коментатори тълкуват националните тържества като начин за укрепване на обществената подкрепа в момент на постоянни икономически трудности.

Празненствата започнаха миналата седмица с къна парти за Ал Саиф, организирано от бъдещата ѝ свекърва йорданската кралица Рания и посетено от неколкостотин жени.

Принц Хюсеин е най-големият син на йорданската кралска двойка и има две по-малки сестри – принцеса Иман на 26 години и принцеса Салма на 22, като и по-малък брат Хашим на 18 години.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама