Режисьорът на "Индиана Джоунс": Спилбърг е бил мой герой през целия ми живот


Режисьорът на "Индиана Джоунс": Спилбърг е бил мой герой през целия ми живот
Снимка: Getty Images

Не е лесно да поемеш култова сага като "Индиана Джоунс", но новият режисьор Джеймс Манголд казва, че е искал да представи най-добрата версия на своя герой от детството Стивън Спилбърг.

Манголд пое кормилото на франчайза за петото и последно размахване на камшика в "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата", чиято премиера се състоя на филмовия фестивал в Кан, с 80-годишния Харисън Форд в главната роля.

Наталия Кобилкина шокира: Развеждам се! (СНИМКИ)

Легендарният режисьор Спилбърг "е бил мой герой през целия ми живот. Видях първия филм за Индиана Джоунс, когато бях на 17 години. Това е голям стол, на който да седна... но също така беше и огромна лична възможност", каза Манголд в интервю за АФП.

Режисьорът на "Girl, Interrupted", "Walk the Line" и "Logan", Манголд заяви, че окончателният вариант е "моята най-добра версия на Стивън, аз един вид подражавам на моя ментор и се опитвам да разкажа една история. Разбира се, това все още съм аз, а не той."

В Холивуд, който изглежда пренаситен от филми за супергерои, Манголд заяви, че екшъните от старата школа все още имат своето място.

"Мисля, че може би това не е на мода, но мисля, че е освежаващо за хората" във време, когато "всичко трябва да е толкова бързо, че дори не позволява на героите или историята да дишат", каза Манголд, предупреждавайки, че има опасност от "прекомерна употреба" на нови визуални ефекти.

Въпреки това "Индиана Джоунс" не избягва дигиталните специални ефекти, а една от най-впечатляващите сцени е заснета в студио.

Филмът започва с удължена ретроспективна поредица, в която Форд е по-млад.

"Трябва да имаш много пари, за да го направиш", казва той за все по-желаната техника.

"Не съм сигурен, че тя има значение в повечето филми, можеш да направиш толкова много с грим и осветление по други начини, ако това са твоите предизвикателства." Той предупреди за опасността новите визуални ефекти да бъдат "преизползвани".

Но въпреки че Форд все още е "доста във форма" на 80 години, как се справяте с Индиана Джоунс, който би трябвало отдавна да е в пенсия?

"Трябва да си честен с публиката, а част от тази честност е справянето с възрастта", а целта е била да се измисли история, която да е "честна и да засяга времето, остаряването, съжалението и избора. Какво е да си герой във време, когато вече не те прославят".

Що се отнася до героя на Манголд, Спилбърг, той е дал палец на последния филм.

"Това е наистина, наистина добър филм за "Индиана Джоунс", - каза Спилбърг през април пред списание Variety.

"Когато светнаха светлините, аз просто се обърнах към групата и казах: "По дяволите! Мислех, че съм единственият, който знае как да направи такъв филм".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама