Решено: Обвиниха Алек Болдуин в непредумишлено убийство (ВИДЕО)


Решено: Обвиниха Алек Болдуин в непредумишлено убийство (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

В крайна сметка Алек Болдуин ще бъде обвинен в непредумишлено убийство заради смъртта на операторката Халина Хъчинс по време на снимките на филма "Rust" през 2021 г. в Санта Фе, предаде ДПА, като цитира окръжната прокуратура на щата Ню Мексико.

И на американския актьор, и на Хана Гутиерес-Рид, която е отговаряла за оръжията на снимачната площадка, ще бъдат отправени по две обвинения в непредумишлено убийство.

Помощник-режисьорът Дейвид Холс сключи споразумение, с което се призна за виновен по обвинението в небрежно използване на смъртоносно оръжие, съобщиха от прокуратурата.

Няма да бъдат повдигнати обвинения на режисьора на "Rust" Джоел Соуза, който беше ранен при стрелбата, но оцеля.

"След задълбочен преглед на доказателствата и законите на щата Ню Мексико, реших, че има достатъчно доказателства за повдигане на обвинения срещу Алек Болдуин и други членове на снимачния екип на "Rust", каза Мери Кармак-Олтуайз. "Смятам, че никой не е над закона и всеки заслужава справедливост".

 

През октомври 2021 г. по време на репетиция за сцена от продукцията актьорът Алек Болдуин, който в края на 2022 стана баща за осми път, случайно застреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза. Оказа се, че използваният от него реквизитен пистолет е бил зареден с бойни, вместо с халосни патрони.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама