Риана е най-богатата певица в света


Риана е най-богатата певица в света
Снимка: Getty Images/Guliver

Певицата, производител на грим, дизайнер на бельо и сега първата черна жена, която оглавява топ луксозна модна къща – Риана, натрупа богатство от 600 милиона долара, за да стане най-богатата жена музикант в света.

31-годишната Робин Риана Фенти от Барбадос е натрупала богатство, надвишаващо богатството на Мадона (570 млн. долара), Селин Дион (450 млн.) и Бионсе (400 млн.), чийто съпруг Джей Зи беше обявен за първият в света милиардер рап звезда.

След като взриви музикалната сцена през 2003 г., тя триумфира и на предприемаческата сцена, стартирайки свои марка грим „Fenty Beauty“ – в сътрудничество със „Sephora“ и с френския луксозен гигант LVMH - през септември 2017 г. онлайн. Линията постигна успех не на последно място благодарение на славата на Риана, както и офлайн, с около 570 милиона долара приходи миналата година след само 15 месеца бизнес.

 Тя прави по-голямата част от парите си от турнета и музикални албуми, според „Форбс“, но също така е съсобственик на линията за бельо „Savage X Fenty“.

През май Риана стартира ново партньорство с LVMH за пускане на луксозна модна марка, базирана в Париж, за дрехи, обувки и аксесоари.

Нов луксозен лейбъл - предимно ръководен от чернокожа жена - е огромно развитие в света на модата, с линията „Fenty“ на Риана, която се нарежда до наследствени марки като „Dior“, „Louis Vuitton“, „Fendi“ и „Givenchy“ в конгломерата начело с Бернар Арно.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама