Роднини и приятели погребаха Матю Пери


Роднини и приятели погребаха Матю Пери
Снимка: Getty Images

Матю Пери, който почина миналата събота на 54-годишна възраст, е погребан в петък в гробище в Лос Анджелис. На церемонията са присъствали роднини и колеги от хитовия телевизионен сериал от 90-те години "Приятели", предаде "Ройтерс".

Опечалените са се събрали на гробището "Форест Лоун" в Холивуд, на по-малко от километър от студиото на "Уорнър брадърс", в което е снимана продукцията. Много холивудски звезди, сред които Майкъл Джексън, Люсил Бол и Елизабет Тейлър са положени в това гробище.

Пери, който играеше Чандлър Бинг в "Приятели" от 1994 до 2004 г., беше намерен мъртъв в дома си в Лос Анджелис на 28 октомври.

Петимата актьори, участвали заедно с Пери в сериала - Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър, отдадоха почит със съвместно изявление в началото на седмицата. В него те заявиха, че са "напълно опустошени от загубата".

Вижте още: Пластична операция? Кейт Бекинсейл разкри защо е в инвалидна количка (СНИМКА)

Причините за смъртта на Пери предстои да бъдат установени, след като са готови резултатите от аутопсията и токсикологичните изследвания.

Смъртта на актьора настъпи една година след публикуването на мемоарите му - "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо". В книгата той описва десетилетната си борба с пристрастяването към болкоуспокояващи медикаменти и алкохол. Тогава той заяви, че е бил е трезвен от около 18 месеца.

В петък беше създадена фондация на името на Матю Пери, която ще подкрепя хора, борещи се със зависимости.

"В духа на трайния ангажимент на Пери да помага на други хора, борещи се с болестта на пристрастяването, ние поемаме по пътя да почетем наследството му, като учредим фондация на негово име. Водени сме от собствените му думи и преживявания и от страстта му да промени живота на възможно най-много хора", се казва в учредителното изявление на организацията.

От Фондация "Матю Пери" припомнят желанието на актьора да бъде запомнен преди всичко с помощта, която е оказвал на другите, а не с ролята си в сериала "Приятели".

Вижте още: Първа обществена поява на Селин Дион след тежката диагноза (ВИДЕО)

 

Източник: БТА

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама