Селена Гомес за битката с депресията и тревожността


Селена Гомес за битката с депресията и тревожността
Снимка: Getty Images/Guliver

През последната година Селена Гомес говори открито за трудната си битка с депресията и тревожността. Сега тази честност се смята за знак на истинска сила, превръщайки певицата в завладяващ нов глас за поколението от млади жени, които са готови да се изправят и да се борят за психическото си здраве.

В априлския брой на сп. Vogue Гомес разкрива, че след като отмени турнете си миналото лято, за да влезе в клиника в Тенеси ("Бях депресирана, неспокойна. Започнах да получавам паник атаки точно преди да се кача на сцената или веднага след това"), тя се отказала от телефона си в продължение на 90 дена, за да се отдаде на индивидуална и групова терапия с други млади жени в подобна ситуация. 

Тази атмосфера и подкрепа са й оказали много положителен ефект. "Нямате никаква идея колко невероятно се чувствах просто да бъда с тези 6 момичета. Истински хора, на които не им дремеше, че съм известна, които се бореха за животите си. Това беше едно от най-трудните неща, които съм правила, но е най-хубавото нещо, което съм постигнала."

Все повече популярни жени започват да разкриват битката си с подобни проблеми. Наскоро Кристи Тайген сподели, че страда от постродилна депресия, а също така Адел. 

В момента Селена напълно се е отдала да се възстанови и посещава терапевт 5 пъти седмично. 

Тя също така говори и за нереалистичните стандарти, които се налагат на жените. "Ние, момичета, сме учени да бъдем твърде издръжливи, да бъдем силни и секси, и готини, и безгрижни. Ние също имаме право да се чувстваме слаби."

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама