Шакира и Клаудия Шифър са свързани с офшорки


Шакира и Клаудия Шифър са свързани с офшорки
Снимка: Getty Images

Колумбийската певица Шакира и германският супермодел Клаудия Шифър са свързани с офшорни активи, съобщи информационният портал Infobae, позовавайки се на разследването "Pandora Papers".

"Сред лицата, които документите свързват с офшорни сметки, са музикалната поп дива Шакира и супермоделът Клаудия Шифър", пише порталът.

По-рано Международният консорциум от разследващи журналисти (ICIJ), финансиран частично от един от фондовете на Джордж Сорос, публикува "Pandora Papers", разследващо предполагаемото участие на редица световни лидери в офшорни схеми. В него участват над 35 настоящи и бивши политици, както и 400 висши административни служители от около 100 държави. Разследването е осъществено от консорциум от журналисти и посочва САЩ като най-голямото данъчно убежище.

Консорциумът характеризира разследването като най-голямото разкриване на финансови тайни, свързани с висши политици от световния елит. То включва разследвания на повече от 600 журналисти от 117 държави и данни от повече от 11,9 милиона файлове, получени в резултат на изтичането на информация от компании, предоставящи финансови услуги по света.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама