Слави Трифонов разкри любимите си книги


Слави Трифонов разкри любимите си книги
Снимка: SlaviShow

"Изкуството на войната" на Сун Дзъ, "Шогун" и "Цар Плъх" на Джеймс Клавълслави. И още други". Тези книги са любимите на Слави Трифонов, разказа той по време на видео разговор с български деца от българското училище в Бирмингам.

"Харесвам литература, която е полезна и ми създава необходимата философия, която да ми е от полза", каза Трифонов. "Вие в момента трябва да се насочите към тези книги, които са ви полезни да сте българи, но и са ви полезни да сте граждани на света. Ще живеете във време, в което ще бъдете космополитни личности и ще сте граждани на света", обърна се към децата Трифонов.

На въпроса трудно ли е да си известен той отговори: "Да си известен е отговорност. Повечето хора си мислят, че като си известен, това е голямо благо, с повече предимства си от другите и живееш по-хубаво. Уверявам ви, това не е точно така. Да си известен е отговорност - имаш много отговорност пред много хора. Не само пред тези, които познаваш, а и пред тези, които не познаваш. И ако не го приемеш като отговорност, а като слава, която те кара да се чувстваш добре, ако го приемеш по този начин, ти си загубен. Виждате много известни хора, които са загубени. Тях ги погубва това, че приемат известността като дар, а не като отговорност", каза още Трифонов.

Той допълни, че в момента в България няма среда и възможности. "Затова вашите родители са отишли в Англия, защото там има среда и възможности. Бих искал в България да стане като в Англия и вие да искате да се върнете не само заради това, че сте българи, а и заради това, че можете да успеете тук", допълни той.

Сподели с твоите приятели

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама