Стартира делото за клевета срещу Роман Полански, ето кой свидетелства


Стартира делото за клевета срещу Роман Полански, ето кой свидетелства
Снимка: Getty Images

През 1977 г. режисьорът беше арестуван по обвинения, че е изнасилил 13-годишно момиче. Полански избяга от САЩ в Европа, след като изглеждаше, че съдия ще отхвърли споразумението за признаване на вина. Последваха са и други обвинения, но той продължава да твърди, че е невинен.

Френско-полският режисьор Роман Полански ще се изправи пред съда в Париж по обвинения в клевета, предаде ДПА. Делото срещу 90-годишния кинодеец започна във вторник.

Фокусът на процеса е върху твърденията за сексуално насилие от страна на британската актриса Шарлот Луис и интервюто, което режисьорът даде за сп. "Пари мач" в края на 2019 г.

Луис обвини Полански, че я е насилвал сексуално през 80-те години на миналия век, когато е била на 16 години.

Режисьорът отхвърли обвиненията и категорично повтори позицията си в интервюто за "Пари мач".

"Основното качество на добрия лъжец е отличната памет. Шарлот Луис винаги е включвана в списъка на моите обвинители, без тези противоречия някога да са били изтъквани", е цитиран да казва Роман Полански.

Вижте още: За първи път показаха бебето на 84-годишния Ал Пачино (СНИМКИ)

Кой свидетелства?

Всички погледи в съдебната зала се насочиха към 56-годишната Шарлот Луис, много стройна дама, облечена изцяло в черно, която пристигна от Великобритания, за да се яви на делото.

Тя разказа със съдействието на преводач, че в началото на 80-те години на миналия век, което е била на 16 години, е работила като модел в Лондон. Тогава я попитали дали иска да се срещне с Роман Полански.

Пристигайки в Париж с друг по-възрастен модел, представена като "Карен", тя е настанена в малък хотел, който обаче режисьорът "не смятал за много хубав" и двете били преместени в апартамента му.

"Отидохме на вечеря, върнахме се в апартамента, Карен си легна и ме остави сама с Роман. И тогава той ме изнасили", разказа Шарлот Луис в съдебната зала. Въпреки това актрисата се снима във филма "Пирати", след което продължават да работят заедно с Полански.

"Не знаех, че това, което ми се случи, е изнасилване", каза в съда в Париж Луис. "Той не беше ужасен, не ме биеше... и започнахме да работим заедно. Уважавах го, беше мил с мен", продължи тя.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама