Стивън Спилбърг смята, че Том Круз е спасил Холивуд


Стивън Спилбърг смята, че Том Круз е спасил Холивуд
Снимка: Getty Images

Стивън Спилбърг смята, че Том Круз собственоръчно е спасил Холивуд.

"Ти спаси Холивуд и може би спаси киноразпространението", каза 76-годишният режисьор на звездата от "Мисията невъзможна". "Сериозно, „Топ Гън: Маверик“ може би спаси цялата киноиндустрия."

Том Круз изглеждал доста смирен от комплимента и се вижда как клати глава в 45-секундния клип, споделен в социалните мрежи.

По време на пандемията актьорът устоява на изкушението да дебютира проекта в стрийминг услуга. Вместо това той беше категоричен, че Paramount ще задържи филма за пускане в кината, пише „The Hollywood Reporter“.

Търпението му се отплаща. Филмът с Том Круз е най-печелившият филм в националния боксофис за 2022 г., като печели 718 млн. долара. Когато се комбинира с международните постъпления, продължението е събрало 1,5 млрд. долара. „Топ Гън: Маверик“ е номиниран и за шест награди "Оскар", включително за най-добър филм, най-добър адаптиран сценарий, най-добра оригинална песен, най-добър звук, най-добър филмов монтаж и най-добри визуални ефекти

„Топ Гън: Маверик“ е режисиран от Джоузеф Косински по сценарий на Ерен Крюгер, Ерик Уорън Сингър и Кристофър Маккуори. Базиран на историята на Питър Крейг и Джъстин Маркс, филмът е продължение на "Топ Гън" от 1986 г. Том Круз се превъплъщава отново в ролята на Пийт "Маверик" Мичъл, а Вал Килмър се появява в ролята на стария си герой адмирал Том "Айсмен" Казански.

Участват още Майлс Телър, Дженифър Конъли, Джон Хам, Глен Пауъл, Люис Пулман и Ед Харис. Действието се развива 36 години след събитията в предшественика му, а историята проследява как Маверик (Том Круз) продължава да преодолява границите на възможностите си като пилот-изпитател. Но изборите му в крайна сметка го връщат в програмата за инструктори по тактика на ударните изтребители на Военноморските сили на САЩ, известна като Топ Гън. Когато Маверик (Том Круз) е натоварен със задачата да обучи отряд от възпитаници за специална мисия, той пресича пътя си с лейтенант Брадли Брадшоу (Майлс Телър), син на покойния му приятел, и офицер по радиолокационно прихващане лейтенант Ник Брадшоу. Сблъсквайки се с призраците от миналото си, Маверик е въвлечен в битка с най-дълбоките си страхове, която завършва с мисия, изискваща върховна саможертва.

След премиерата си през май 2022 г. филмът с Том Круз е посрещнат с възторжени отзиви от фенове и критици. „Топ Гън: Маверик“ в момента има 96% рейтинг от критиката в сайта за ревюта Rotten Tomatoes. Консенсусът на сайта описва филма като продължение, което надминава предшественика си в безумно забавен стил. Единствените критики са към слабото представяне на жените и ролята на американската армия.

Между Том Круз и Стивън Спилбърг има дългогодишна връзка. Преди това двойката работи заедно по "Специален доклад" през 2002 г. и "Война на световете" през 2005 г. Заедно с Топ Гън: Маверик", на "Спайдър-мен: Няма път към дома" също се приписва голяма заслуга за съживяването на киноиндустрията през 2021 г.

Но филмът на Том Круз, беше похвален и за това, че смаза боксофиса, силно доминиран от филми за супергерои в продължение на години. Освен това той успя да върне по-възрастните зрители в киносалоните.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама