Сюзан Сарандън и Мелиса Барера бяха уволнени заради коментари срещу Израел (СНИМКИ)


Сюзан Сарандън и Мелиса Барера бяха уволнени заради коментари срещу Израел (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Все повече известни личности отказват да бъдат "удобни" в размирни времена. Десетки холивудски звезди взеха отношения във войната между Русия и Украйна, а сегашната ситуация с Израел и "Хамас" не прави изключение.

Уви, носителката на награда "Оскар" Сюзан Сарандън и звездата от филма "Писък" Мелиса Барера бяха отстранени от холивудски компании, след като направиха коментари за войната, определяни като антисемитски, предаде Асошиейтед прес.

Продуцентската фирма Spyglass Media group, която стои зад предстоящото продължение "Писък 7", потвърди, че Барера е напуснала франчайза.

Вижте още: Диляна Попова блесна в полугола фотосесия на 41 (СНИМКИ)

Родената в Мексико актриса, която участва във филма "Във висините" и последните две части на "Писък", публикува изявления в профила си в Инстаграм, в които нарича войната "геноцид и етническо прочистване". "Газа в момента е третирана като концентрационен лагер", написа тя, цитирана от Асошиейтед прес.

"Позицията на Spyglass е недвусмислено ясна: нулева толерантност към антисемитизма или подбуждането на омраза под каквато и да е форма, включително фалшиви препратки към геноцид, етническо прочистване, изопачаване на Холокоста или всичко, което грубо преминава границата на речта на омразата", се казва в изявление на продуцентската компания, цитирано от Асошиейтед прес.

Представители на Барера не отговориха на отправено запитване.

Говорител на United Talent Agency заяви, че Сарандън вече не е представлявана от агенцията. Напускането на актрисата е след коментарите, които направи по отношение на Израел, последно при появата си на 17 ноември на пропалестински митинг в Ню Йорк.

"Има много хора, които се страхуват да бъдат евреи сега и усещат какво е чувството да си мюсюлманин в тази страна, толкова често подлагана на насилие", каза Сюзан Сарандън, цитирана от изданието New York Post.

Според публикацията актрисата се е присъединила към тълпа от хора, скандиращи: "От реката до морето, Палестина ще бъде свободна" - лозунг, който се смята за антисемитски, тъй като предполага унищожаването на Израел, отбелязва Асошиейтед прес.

Актрисата не е открита за коментар.

По време на митинга Сарандън е цитирана да казва: "Нещо ужасно се случва, когато антисемитизмът се обърква с говоренето срещу Израел. Аз съм против антисемитизма. Аз съм против ислямофобията".

Войната между Израел и "Хамас" предизвиква разцепление в Холивуд, отбелязва Асошиейтед прес. По-рано, когато много организации публикуваха изявления, осъждащи нападението на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври, американската Гилдия на сценаристите не направи това, след като не успя да постигне съгласие.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама