Свалиха обвиненията срещу Харви Уайнстийн


Свалиха обвиненията срещу Харви Уайнстийн
Снимка: Getty Images

Наричан в миналото "крал на киното", Харви Уайнстийн, беше осъден за нападение и сексуално насилие над руската манекенка Евгения Чернишова в хотел в Бевърли Хилс през 2013 г. От 2017 г. досега множество жени отправиха обвинения в сексуално насилие към Уайнстийн, а разкритията им дадоха началото на движението #МеТоо. Продуцентът ще остане в затвора до края на живота си. Той вече излежава 23-годишна присъда за сексуално насилие в Ню Йорк.

Съдия в Лос Анджелис свали останалите обвинения срещу Харви Уайнстийн, след като продуцентът беше осъден на 16 г. затвор през февруари.

Вижте още: Юлиан Вергов с първи коментар след скандала с Диана Димитрова

Съдебните заседатели в Лос Анджелис не постигнаха единодушие за произнасяне на присъда по обвиненията на други две жени - една от тях е Сибъл Нюсъм, съпруга на губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм.

Съдебните власти трябваше да вземат решение дали да се започне нов процес по обвиненията на двете жени.

Прокуратурата на Лос Анджелис взе решение да не започва нов процес и това беше потвърдено от съдия във вторник. Адвокатите на Уайнстийн ще обжалват присъдата му в Лос Анджелис. Уайнстийн оспорва и присъдата, произнесена в Ню Йорк.

На процеса в Лос Анджелис, който се водеше от октомври до декември, четирите жени-жертви на Уайнстийн бяха анонимни. По-късно две от тях, Сибъл Нюсъм и Евгения Чернишова, разкриха самоличността си пред медиите.

Прокуратурата представи Харви Уайнстийн като сексуален хищник. Продуцираните от него филми имат над 330 номинации за наградата 'Оскар" и 81 статуетки. Този факт дълго време възспира жертвите му да говорят от страх какви биха били последствията за кариерата им.

Адвокатите на Харви Уайнстийн изразиха съмнения в думите на жените и обърнаха внимание на липсата на данни за криминално деяние. Процесът завърши с присъда. Съдебните заседатели взеха решение по обвиненията на Евгения Чернишова, не се произнесоха по обвиненията на Сибъл Нюсъм и една от останалите анонимни за пресата жени и оправдаха Уайнстийн по обвиненията на друга анонимна жена.

От 2017 г. досега близо 90 жените, сред които Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Розана Аркет, са обвинили Харви Уайнстийн в сексуален тормоз, сексуално насилие или изнасилване. Давността в много от случаите е изтекла. Някои от жените свидетелстват за насилие още от 1977 г.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама
Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама