Том Круз заживява в имот на сиентоложката църква


Том Круз заживява в имот на сиентоложката църква

Холивудският актьор Том Круз е решил да се премести в купеното британско имение, който сега е щаб-квартира на сиентоложката църква.

В същия имот е живял и основателят на същата църква Роналд Хабърд, твърди "Дейли мейл“.

Става дума за площ от 40 хектара и комплекс от сгради в Ийст Гринстед, графство Съсекс. Цената покупката не се споменава, но ремонтът на имението и на замъка в него е 16 млн долара. долара. По данни на изданието Круз продава британското си имение Рид Палас.

Том Круз е сиентолог и смята да превърне новото имение в най-големия в Европа центъра на това религиозно движение. Според плановата документация в имението ще има спортна зала, луксозен ресторант, оздравителен комплекс.

"Том влага свои собствени пари в британската сиентоложка църква“, твърди източник, близък до актьора. По думите му "ширят се слухове, че той (Круз — ред) и сегашният лидер на сиентолозите Дейвид Мискъвидж искат да станат (не по-малко) влиятелни от кралското семейство“, цитира събеседника "Дейли мейл“.

Сиентологията е религиозно-философско учение, създадено в началото на 50-те години. То е признато като официална религия в САЩ и други държави, но е отречено и дори е преследвано в други страни, защото е смятано за тоталитарна секта, придържаща се към деструктивен култ.

Източник: БГНЕС

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама