Уейнстейн: Забравено е доброто, което сторих за жените


Уейнстейн: Забравено е доброто, което сторих за жените
Снимка: Getty Images/Guliver

Обвинителите на Харви Уейнстейн атакуваха отново опозорения холивудски магнат в понеделник, след като той се оплака, че светът е забравил как е бил човекът, проправил пътя на филми, ръководени от жени след десетки обвинения в сексуални престъпления.

Някога могъщият продуцент, чийто случай предизвика движението #MeToo, даде рядко интервю само три седмици преди началото на наказателно дело, което може да го прати доживот зад решетките.

67-годишният Уейнстейн заяви пред "Ню Йорк Пост" от болница след операция на гърба, че се чувства "като забравен човек".

"Направих повече филми, режисирани от жени и за жени, отколкото всеки режисьор и говоря за преди 30 години", казва продуцентът.

"Не говоря за сега, когато това е модно. Направих го първи! Пионер съм! Всичко се лиши от съдържание заради случилото се", добави той.

Двадесет и три жени, които обвиниха Уейнстейн в сексуални посегателства, включително актрисите Ашли Джъд и Роуз Макгауън, заявиха, че коментарите са опит за "отново да манипулират обществото".

"Той казва в ново интервю, че не иска да бъде забравен. Е, няма да бъде", казаха те в изявление, публикувано на страницата на Time's Up в Twitter.

"Той ще бъде запомнен като сексуален хищник и непокаял се насилник, който взе всичко и не заслужава нищо. Той ще бъде запомнен от колективната воля на безброй жени, които се изправиха и казаха достатъчно", добавиха те.

Думите на Уейнстейн прозвучаха, след като миналата седмица той постигна споразумение за 25 милиона долара, които да бъдат поделени между повече от 30 актриси и бивши служители, които го съдят за престъпления, вариращи от сексуален тормоз до изнасилване.

Уейнстейн няма да трябва да признава злодеяния или да плаща от собствения си джоб, твърдят от новинарския портал TMZ. Вместо това сметката ще бъде посрещната от застрахователи за фалиралото му бивше кино студио, The Weinstein Company.

Сред обвинителите на Уейнстейн са някои от най-известните актриси в света - включително Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Салма Хайек, въпреки че никоя от тях не е част от делото.

Уейнстейн винаги е настоявал, че сексуалните му връзки са били по взаимно съгласие и пледира, че не е виновен по пет обвинения за сексуално посегателство, свързани с две жени.

Една от жените твърди, че Уейнстейн я е изнасилил през 2013 г., докато другата твърди, че с насилие той е извършил орален секс върху нея през 2006 г.

Съдебният процес срещу Уейнстейн е планиран да започне на 6 януари 2020 г.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама