Украинката Мила Йовович: Сърцето ми е разбито заради случващото се в родината ми


Украинката Мила Йовович: Сърцето ми е разбито заради случващото се в родината ми
Снимка: Getty Images

Мила Йовович заяви, че е сърцето ѝ е разбито заради случващото се в родината ѝ Украйна. 46-годишната актриса написа емоционален пост в Instagram профила си, за да изрази своето недоволство от руската инвазия.

"Аз съм с разбито сърце и съм онемяла, опитвайки се да осмисля какво се случва в моята родина Украйна. Страната ми и моят народ са бомбардирани. Приятели и роднини се крият. Моята кръв и моите корени идват и от Русия, и от Украйна. Разкъсвам се на две, докато гледам как се разгръща ужаса, унищожаването на страната, разселването на семействата, целият им живот сякаш лежи на овъглените останки около тях. Спомням си войната в родината на баща ми, бивша Югославия, и историите, които семейството ми разказваше за травмата и терора, които са преживели. Война. Винаги война. Лидери, които не могат да донесат мир. Безкрайната сила на империализма. И винаги хората плащат с кръв и сълзи."

Мила Йовович е родена през 1975 г. в Киев, Украйна в семейството на сръбския лекар Богдан Йовович и руската актриса Галина Логинова (след като се омъжва – Галина Йовович). Семейството се премества в Лондон, а след това през 1981 г. в Сакраменто, Калифорния. Седем месеца по-късно се установяват в Лос Анджелис, Калифорния. Мила, позната от филмите "Заразно зло" и "Жана д’Арк", има три деца - Евър, Дашиъл и Ошин.

Други известни личности също се изказаха негативно срещу руската атака и подкрепиха народа на Украйна. Научете повече ТУК!

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама