Как известните личности реагираха на кризата между Украйна и Русия


Как известните личности реагираха на кризата между Украйна и Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

Знаменитости от цял свят реагираха на ескалиращата криза в Източна Европа, след като Русия обяви „специална военна операция“ в източната част на страната. Има експлозии в покрайнините на Харков, Краматорск, Мариупол и столицата Киев.

Действията на Русия бяха посрещнати с осъждане от световните лидери по целия свят. Държави, включително САЩ и Обединеното кралство, обявиха санкции срещу Русия. Разгръщащата се криза предизвика реакции и у известните личности, включително Стивън Кинг, Карди Би и други.

„Нещо, което повечето от нас научиха още на детската площадка: Когато голямо дете бие малко дете, вие не стоите настрани. Може да отнесете няколко удара, за да спрете голямото дете, но това е правилното нещо.“ написа Кинг в публикация в Twitter.

Карди Би също използва Twitter, за да напише: „Дано световните лидери спрат да се надпреварват за властта и наистина помислят кой е потърпевш (гражданите), освен че целият свят е в криза. Войната, санкциите, нашествията трябва да са последното нещо, за което тези лидери трябва да мислят."

Майли Сайръс, която засне музикалното си видео през 2019 г. за „Nothing Breaks Like a Heart“ в Украйна, написа: „Тази сутрин бях ужасно събудена от новината, че Украйна е била нападната. Имах най-невероятното изживяване, снимайки клип в Киев и ще бъда завинаги благодарна на местната общност, която ме посрещна с отворени обятия. Солидарна съм с всички в Украйна.”

Професионалният борец и актьор Джон Сина предизвика негативна реакция, защото използва инвазията в Украйна, за да промотира сериала си „Миротворец”. Той написа: „Ако можех по някакъв начин да призова силите на реалния „Миротворец”, мисля, че това би бил чудесен момент да го направя.”

В Instagram Ани Ленъкс написа: „Каква „цена“ трябва да платят обикновените хора за кошмарната лудост и бруталност на тази война? Или това е просто сложна измама? Страшна тактика? Заплаха?”

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама