Уволниха актьор от сериала "Белият лотус" заради проруската му позиция


Уволниха актьор от сериала "Белият лотус" заради проруската му позиция
Снимка: Getty Images

"Белият лотус" е един от най-хитовите сериали на HBO и зрителите с нетърпение очакват 3-ти сезон. Оказва се обаче, че ще има промени в състава.

Американският телевизионен канал HBO обяви, че е прекратил участието на сръбски актьор в хитовия си сериал "Белият лотус", след като Украйна обвини Милош Бикович, че подкрепя войната, започната от руския президент Владимир Путин, предаде АФП.

Вижте още: Алекс Богданска: Маги Вълчанова ме осъди за 10 000 лева, много плаках (ВИДЕО)

В края на януари Киев каза, че Бикович е подкрепял Москва "от началото на инвазията". "HBO, не ви ли притеснява да работите с човек, който подкрепя геноцида и нарушава международното право?", попита украинското министерство на външните работи, цитирано от АФП.

"Решихме да се разделим с Милош Бикович и неговата роля ще бъде преразпределена", заяви говорител на телевизионния канал в съобщение, изпратено до АФП, но без да се съобщават повече подробности.

Кой е Милош Бикович?

Сръбският актьор, който трябваше да участва в предстоящия трети сезон на сериала, отрече да подкрепя войната в Украйна и осъди "целенасочената кампания" срещу него, застрашаваща "същността на свободата на изкуството", отбелязва АФП.

"Израснах в страна, разкъсвана от война", написа той в социалната мрежа "Екс", известна доскоро като "Туитър", по повод на конфликта в бивша Югославия.

"Никога не бих пожелал на някого такова нещастие. По света има все повече и повече активни конфликти. Всеки от тях е различен. Всички те се разкъсват взаимно", добави той и изрази надежда, че "всички те ще приключат".

Актьорът, който е на 36 години, получи руско гражданство на 24 февруари 2021 г., една година преди началото на инвазията в Украйна. През 2018 г. президентът Владимир Путин му връчи диплом за принос към културата на страната, припомня АФП.

В средата на месец януари HBO обяви, че Милош Бикович, който е участвал в няколко руски филма, ще се присъедини към актьорския състав на следващия сезон на "Белият лотус". Снимките трябва да започнат в Тайланд през февруари, написаха американски медии.

Поредицата има голям успех сред публиката и критиката, отбелязва АФП. През януари т. г. за участието си в "Белият лотус" актрисата Дженифър Кулидж беше отличена с награда "Еми" за най-добра поддържаща женска роля в драматичен сериал.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама