Уволниха актьор от сериала "Белият лотус" заради проруската му позиция


Уволниха актьор от сериала "Белият лотус" заради проруската му позиция
Снимка: Getty Images

"Белият лотус" е един от най-хитовите сериали на HBO и зрителите с нетърпение очакват 3-ти сезон. Оказва се обаче, че ще има промени в състава.

Американският телевизионен канал HBO обяви, че е прекратил участието на сръбски актьор в хитовия си сериал "Белият лотус", след като Украйна обвини Милош Бикович, че подкрепя войната, започната от руския президент Владимир Путин, предаде АФП.

Вижте още: Алекс Богданска: Маги Вълчанова ме осъди за 10 000 лева, много плаках (ВИДЕО)

В края на януари Киев каза, че Бикович е подкрепял Москва "от началото на инвазията". "HBO, не ви ли притеснява да работите с човек, който подкрепя геноцида и нарушава международното право?", попита украинското министерство на външните работи, цитирано от АФП.

"Решихме да се разделим с Милош Бикович и неговата роля ще бъде преразпределена", заяви говорител на телевизионния канал в съобщение, изпратено до АФП, но без да се съобщават повече подробности.

Кой е Милош Бикович?

Сръбският актьор, който трябваше да участва в предстоящия трети сезон на сериала, отрече да подкрепя войната в Украйна и осъди "целенасочената кампания" срещу него, застрашаваща "същността на свободата на изкуството", отбелязва АФП.

"Израснах в страна, разкъсвана от война", написа той в социалната мрежа "Екс", известна доскоро като "Туитър", по повод на конфликта в бивша Югославия.

"Никога не бих пожелал на някого такова нещастие. По света има все повече и повече активни конфликти. Всеки от тях е различен. Всички те се разкъсват взаимно", добави той и изрази надежда, че "всички те ще приключат".

Актьорът, който е на 36 години, получи руско гражданство на 24 февруари 2021 г., една година преди началото на инвазията в Украйна. През 2018 г. президентът Владимир Путин му връчи диплом за принос към културата на страната, припомня АФП.

В средата на месец януари HBO обяви, че Милош Бикович, който е участвал в няколко руски филма, ще се присъедини към актьорския състав на следващия сезон на "Белият лотус". Снимките трябва да започнат в Тайланд през февруари, написаха американски медии.

Поредицата има голям успех сред публиката и критиката, отбелязва АФП. През януари т. г. за участието си в "Белият лотус" актрисата Дженифър Кулидж беше отличена с награда "Еми" за най-добра поддържаща женска роля в драматичен сериал.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама