Залезът на една легенда: Брайън Уилсън от "Beach Boys" е поставен под попечителство (СНИМКА)


Залезът на една легенда: Брайън Уилсън от "Beach Boys" е поставен под попечителство (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

Певецът Брайън Уилсън, един от съучредителите на групата Beach Boys, е истинска рок легенда! За съжаление, славата и начинът на живот "на гребена на вълната" не прощават на никого. Музикантът, който страда от деменция, е поставен под попечителство по искане на семейството си, съобщи АФП.

От 19 до 24-годишна възраст басистът и певец е равен на "The Beatles". Джон Ленън определя "Pet Sounds" (1966 г.) като един от най-добрите албуми на всички времена. След невинността на първите композиции певецът размишлява върху загубата на младостта и насочва групата си към по-психeделичен рок стил.

Вижте още: Ето я 57-годишната Холи Бери чисто гола (СНИМКИ)

Музикантът, който е на 81 години, се нуждае от помощ в ежедневието. Болестта му беше разкрита миналата година. Семейството му поиска да бъде поставен под попечителство през януари, след смъртта на съпругата му Мелинда.

Попечителството над певеца, който има седем деца, ще се упражнява съвместно от агента му Жан Сивcрс и мениджъра му Лиан Хард.

Какво е провокирало рязкото влошаване?

Приемът на наркотици от певеца е провокирал проблеми с психичното му здраве, които стават видими още в края на 60-те години. Уилсън е описвал покойната си съпруга, която среща през 80-те години, като "спасителка", благодарение на която е успял за започне втора кариера и да завърши своя шедьовър - албума Smile.

Брайън Уилсън влиза в историята в началото на 60-те години на миналия век, когато пише най-безгрижната музика в рока с над 200 химна за слънцето, сърфа и момичетата със слънчев загар ("Surfin' USA", "I Get Around", "Fun Fun Fun", "Surfer Girl"). Той превръща "Бийч Бойс" в най-продаваната американска група в света.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама