Звезда от "Бягство от затвора" призна, че е гей


Звезда от "Бягство от затвора" призна, че е гей

Героят от известния по цял свят сериал "Бягство от затвора" на телевизия Фокс Уенуърт Милър призна, че е гей с писмо, в което отказа да присъства на филмов фестивал в Санкт Петербург заради приетите напоследък в Русия закони срещу хомосексуалистите, съобщи Ройтерс.

41-годишният актьор трябваше да бъде сред почетните гости на събитието. Отказът му от участие беше публикуван на сайта на групата MAAD, която следи медийните изяви на гейове, лесбийки, бисексуални и транссексуални.

"Благодаря ви за любезната покана. Като човек, който е имал удоволствието да посети преди Русия и да се впечатли от древната й история, бих бил щастлив да отговоря положително. Но като гей ще отклоня поканата", пише Милър до директорката на фестивала Мария Авербах.

Актьорът добавя, че бил дълбоко притеснен от отношението на руските власти към хомосексуалистите и не би искал да посещава страна, "в която на хора като мен изначално се отрича основното им право да живеят и обичат открито".


С приет през юни в Русия закон беше инкриминирано пропагандирането на хомосексуализма сред подрастващото поколение.

Милър придоби известност с образа си на попадналия в затвора строителен инженер Майкъл Скофийлд от сериала "Бягство от затвора" (2005-2009 г.). Напоследък се изявява като сценарист и е автор на сценария за трилъра "Stoker" с участието на Никол Кидман.

Преди седмица пък продуцентът Анди Коен каза пред E! News, че отказва поканата да бъде един от водещите на тазгодишни конкурс в Москва за Мис Вселена, организиран от Доналд Тръмп, "тъй като не смята за правилно един гей въобще да стъпва Русия".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още от Звезди


Реклама
Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама