Звезди, които даряват милиони, за да спасяват света


Звезди, които даряват милиони, за да спасяват света
Снимка: Getty Images/Guliver

Статистиката сочи, че през 2017 година в Америка са събрани 410 милиарда долара за благотворителност, което е рекорд. В световен мащаб 41% от дарителите дават пари за фондове за стихийни бедствия и 31% за неправителствени организации по света. Тук знаменитостите играят много важна роля – не само, защото даряват голяма част от парите, които печелят, но и защото служат като личен пример на милиони фенове по света. Ето кои са известните личности, които са се посветили на това да спасяват света.

1. Амал и Джордж Клуни

Тази звездна двойка също създаде фондация, която защитава човешките права. Основната им дейност е да подпомагат бежанци, уязвими и маргинализирани общности, помагайки им да възстановят живота си. Те също така помагат за събирането на деца, които са били разделени от родителите си на границата между САЩ и Мексико.

2. Леонардо Ди Каприо

Фондация „Леонардо ди Каприо“ е създадена през 1998 г. и вече е дaрила около 80 милиона долара за повече от 20 екологични проекта. Актьорът обикновено работи чрез партньорства с локализирани проекти по целия свят, както и с международни организации, някои от които са: Oceana, Wild Foundation и World Wildfire Fund. Освен това, ди Каприо е и инвеститор в някои важни вегански компании.

3. Киану Рийвс

Още през 2003 година звездата от „Матрицата“ каза, че парите, които вече има в банковата си сметка, са му достатъчни, за да може да живее спокойно през следващите няколко века. Той ръководи частна фондация, която дарява милиони за изследване и лечение на онкологични заболявания. Темата за рака е много личен проблем за Киану поради факта, че сестра му Ким Рийвс умира от левкемия.

4. Дж.К. Роулинг

Създателката на „Хари Потър“ написа книгата „Фантастични зверове и къде да ги намерим“, за да събере пари за собствената си организация, наречена Lumos. Тя има мисия да помогне на децата в домове за сираци по целия свят да бъдат върнати в семействата си или настанени в добра семейна среда.

5. Ема Уотсън

Ема Уотсън се занимава с хуманитарни и феминистки каузи. Тя е работила с организации като UNICEF, CAMFED, HeForShe и Our Shared Shelf. Актрисата помага и на жени, които са били жертва на сексуален тормоз. Тя е дарила 1 милион долара на Фонда за полово равенство във Великобритания.

6. Анджелина Джоли

Анджелина Джоли е една от най-известните активистки сред известните личности. От 2001г насам Анджелина участва в различни мисии по света, среща се и помага на бежанци в повече от 20 държави.Създател е на фондацията „Мадокс Джоли-Пит“, които опазват застрашените диви животни и гори. От 2006г разширяват дейността си и към селското стопанство, образованието, равенството между половете и здравеопазването в Камбоджа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама