Звезди, които са религиозни


Звезди, които са религиозни
Снимка: Getty Images/Guliver

Докато някои се радват на вярата си и я практикуват открито, други са по-малко склонни да декларират своите вярвания и религиозна принадлежност. Може би ще бъдете изненадани от това колко именити холивудски актьори и шоумени успяват да съчетават вярата със славата и споделят публично, че разчитат на своя Бог за сила, спасение и изцеление.

Мел Гибсън

Той е практикуващ вярата си християнин, което се отразява и в творчеството му като режисьор - с хитове като "Страстите Христови" (2004) и "Hacksaw Ridge" (2016).

Натали Портман

Родената в Йерусалим красавица се премества със семейството си в САЩ, когато Натали е на три години. Тя е посещавала еврейско училище и има двойно израелско и американско гражданство. Неведнъж е подчертавала, че цени еврейската култура и изповядва своята религия, но признава, че се чувства повече еврейка в Израел, отколкото в САЩ.

Ричард Гиър

Въпреки че е възпитан във вярата от методическата църква, ветеранът актьор проявява интерес към будизма още от двадесетгодишен. Активен поддръжник на Далай Лама, Гиър редовно посещава Дарамшала, седалището на тибетското правителство в изгнание.

Дензъл Уошингтън

Като дете младият Дензъл посещава църква всяка неделя. Дори обмислял да тръгне по стъпките на баща си, ставайки проповедник. Вместо това Холивуд става неговото поле за изява, но актьорът остава всеотдаен черкуващ се християнин.

Тина Търнър

Възпитанието в баптистката църква и по-късното ѝ преобръщане в будизма са накарали легендарната певица да се описва като "будистка баптистка". В разговор пред World Tribune Търнър посочи, че "никога не е разделяла духовната и религиозна практика от живота ми като рок певица".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама