Звезди отдават почит на покойната Тина Търнър


Звезди отдават почит на покойната Тина Търнър
Снимка: Getty images

Както вече съобщихме, вчера на 83 години почина Кралицата на рокендрола Тина Търнър. Тя си е отиде от този свят след дълго боледуване в Кюснахт, близо до Цюрих в Швейцария, уточни говорителката ѝ.

"С музиката си и с безкрайната си страст към живота тя запленяваше милиони почитатели по света и вдъхновяваше бъдещите звезди", се отбелязва в изявлението.

По повод кончината ѝ, мениджър на Търнър от 30 години, Роджър Дейвис, заяви: "Тина беше уникална и забележителна природна сила със своята воля, невероятна енергия и огромен талант. От първия ден, в който я срещнах през 1980 г., тя вярваше напълно в себе си. Страшно ще ми липсва".

Вижте още: Любовни хроники: Тина Търнър и Ервин Бах

Тина Търнър "проправи пътя за толкова много жени в рок музиката, черни и бели", заяви американската певица Глория Гейнър, която също стана известна през 60-те години на миналия век.

Почит на Търнър в социалните мрежи изразиха също супермоделът Наоми Кембъл, баскетболната легенда Меджик Джонсън, актрисата Вайола Дейвис и певиците Кели Роуланд, Сиара и Деби Хари.

В Instagram Мик Джагър заяви, че Търнър е била "вдъхновяваща, сърдечна, забавна и щедра" и му е помагала, когато е бил млад.

Вижте още: Снимки на Тина Търнър от началото на кариерата ѝ

Сър Елтън Джон, който в автобиографията си пише за разгорещените спорове, които двамата са имали, докато са се опитвали да работят заедно през 1997 г., заяви, че тя е била един от "най-вълнуващите и наелектризиращи изпълнители в света".

"Би Би Си" припомня и интервю на Тина Търнър за сп. "Мари Клер" през 2018 г. в което тя казва: "Хората смятат, че животът ми е бил труден, но аз мисля, че е бил едно прекрасно пътуване. Колкото повече остаряваш, толкова повече осъзнаваш, че не е важно какво се е случило, а как се справяш с него".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама