Звезди са с коронавирус след Златните глобуси


Звезди са с коронавирус след Златните глобуси
Снимка: Getty Images

След като на 10 януари бяха раздадени наградите "Златен глобус" на пищна церемония в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли Хилс, няколко знаменитости съобщиха, че явно там са се заразили с COVID-19, съобщи "Би Би Си".

Колин Фарел, Брендън Глийсън, Джейми Лий Къртис и Мишел Пфайфър не присъстваха на наградите "Изборът на критиците", тъй като са болни. В изискванията за участие на церемонията в неделя - седмица след "Златните глобуси", беше отрицателен тест за коронавирус.

"Съжалявам, че пропускам наградите "Изборът на критиците", написа Мишел Пфайфър в Instagram. "Да, КОВИД". Пфайфър трябваше да връчи наградата за цялостно творчество на Джеф Бриджис, но я замести Джон Гудман. 

Къртис също сподели за болестта си в Instagram. Докато тя си стоеше у дома, колегите ѝ от "Всичко навсякъде наведнъж" получиха пет награди, включително за най-добър филм. 

Предпазните мерки като тестване, ваксиниране и изисквания за маски са непоследователни през този награден сезон. За някои присъствени церемонии не се изискват никакви мерки за безопасност, докато за други като "Златен глобус" и наградите "Изборът на критиците" беше необходимо тестване или доказателство за ваксинация, или и двете.

Здравните експерти казват, че не са изненадани от тези проблеми, пред които е изправен елитът на Холивуд.

"Това не е неочаквано", казва д-р Джон Браунстайн, епидемиолог в Бостънската детска болница. "Има събирания на закрито по време, когато циркулират много вируси, независимо дали става въпрос за настинка или грип, и близост без маски ... и ще има активно предаване на вируси".

Докато страховете от COVID-19 избледняват и мерките за обществена безопасност отслабват, седмичните случаи на заболяване надхвърлят 400 000 от месец и половина в САЩ според Центровете за контрол и профилактика на заболяванията. Толкова много случаи не е имало от края на септември. Увеличават се и смъртните случаи от КОВИД-19 в САЩ. Към 11 януари са регистрирани 3907. 

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още от Звезди


Реклама
Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама