3 съвета преди да се изрусиш

  •  3 съвета преди да се изрусиш
    Дата: Снимки: Thinkstock/Guliver
Дата: 14.04.2015 Снимки: Thinkstock/Guliver
Iwoman.bg

Казват, че мъжете смятат блондинките за по-привлекателни и секси. Ако и вие вярвате, че русокоските са по-харесвани и се забавляват повече, най-вероятно вече обмисляте да смените цвета на косата си.

Преди да се запътите към фризьорския салон, има няколко неща, които трябва да вземете предвид.

1. Ключът е да намерите правилния нюанс

Това, че един нюанс русо стои добре на някого, не означава, че ще отива и на вашия тен. Всеки може да се изруси, но за да изглежда естествено, трябва да се консултирате със специалист, който да подберете правилния цвят за вас.

2. Красивата коса изисква отдаване

Ако изсветлявате косата си с поне два нюанса, ще трябва първо да я обезцветите, а след това да я боядисате в желания рус цвят. Времето и усилията, които ще положите, зависят от това колко драстична искате да е промяната. Трябва да знаете също, че блондинките трябва да боядисват косата си поне на 4-5 седмици и да използват специална козметика за поддържане на цвете.

3. Изрусената коса има нужда от допълнителна грижа

Всичко, което правите с косата си, независимо дали изсушаване, стилизиране или боядисване, несъмнено ще има отрицателно въздействие. Когато боядисвате косата си, химическите вещества, използвани в процеса, отварят повърхностния слой на косъма, кутикула. След като това се случи, е много трудно да се затвори отново. Това е причината косата да става по-суха и чуплива. Решението? Използвайте професионални продукти, които да хидратират и защитават боядисаната ви коса.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.