10 съвета как да бъдем неустоими през лятото


10 съвета как да бъдем неустоими през лятото
Снимка: iStock/Guliver

Ако мислите, че зимата вреди на кожата много повече от лятото, помислете пак. Да, няма го мразовитият вятър, който изсушава, и снега, който дразни, но има парещо слънце, повече прах и замърсявания. Ето защо, ако искате да запазите кожата си красива през лятото, трябва добре да се погрижите за нея. Заради летните жеги трябва да се съобразите с някои неща и да замените дадени продукти с други, за да се чувствате и изглеждате добре. Ето кои са те:

1. Сменете матовото си червило с балсам или блясък за устни

Силният цвят през лятото е препоръчителен само за някои случаи, като например вечерни визии. Заложете на блясък за устни или балсам, а защо не и на двете. Така устните ви ще блестят нежно и няма да изглеждате нелепо, а балсамът от своя страна ще ги хидратира и ще ги предпази от напукване.

2. Сменете фон дьо тена си с леки и овлажняващи текстури

Когато температурите са високи, а лицето ни е покрито с фон дьо тен, кожата не може да диша. Нанасяйте леки продукти или тонирани хидратиращи кремове. Така ще защитите кожата си от вредното влияние на околната среда, без да запушвате порите си.

3. Не забравяйте да използвате слънцезащитни продукти

Те не само помагат за перфектен тен без изгаряния, но и ви предпазват от здравословни проблеми в бъдеще. Не използвайте един и същи фактор и за лицето, и за тялото. Подберете качествен продукт с висок фактор.

4. Косата се уврежда много през летните месеци

Опитайте се да я сушите възможно най-рядко. Заменете пресите и машите със стилизиращи продукти, защото солената морска вода и слънцето я изсушават достатъчно. Използвайте продукти за коса със слънцезащитен фактор.

5. Досадните пъпки се появяват още по-често през лятото

Тогава се потим повече и порите ни се запушват. Намерете си слънцезащитен продукт, който има антикомедонно действие, което означава, че няма да запуши порите.

6. Избирайте памучно бельо и дрехи

През лятото сме предразположени към вагинални инфекции, затова се предпазвайте и изберете памучно бельо. На високи температури се излагайте единствено с широки памучни дрехи, за да не спирате циркулацията на въздуха в деликатните зони.

7. Избор на цвета на дрехите

Дрехите, които носим, е най-добре да бъдат бели или цветни, защото черните привличат светлината към нас.

8. Справете се с ужасните изгаряния чрез алое вера

Огромна грешка е да се опитате да прикриете зачервената кожа с фон дьо тен, тъй като той още повече я раздразва. Вместо това намажете с алое вера. Това растение едно от най-добрите средства за успокоение на кожата. Ако го замразите и след това използвате, усещането ще е много приятно и успокояващо.

9. Грижете се за самобръсначката си

Ако се обезкосмявате със самобръсначка, дръжте я далеч от вода и влага, за да предотвратите ръждясване. Това ще изтъпи ножчетата и може да доведе до порязвания и сериозни инфекции. Удължете живота й като я намажете със зехтин.

10. Погрижете се да имате красив маникюр и педикюр

Ако не може редовно да посещавате маникюрист, има няколко стъпки, които трябва да следвате в домашни условия (прочетете тук). Също така дръжте лака си в хладилник, защото високите температури вредят на някои негови съставки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама