3 ефективни маски за коса само с една съставка


3 ефективни маски за коса само с една съставка
Снимка: iStock

След изморителен ден най-вероятно не ви се забърква домашна маска с много съставки, затова най-често просто измивате косата си с шампоан и слагате балсам (в най-добрия случай). Но косата ви заслужава по-добра грижа, особено след химическо третиране, редовно използване на преса и при наличие на накъсани краища. Всъщност, трябва ви една единствена съставка, която може би вече присъства в кухнята ви. 

Ето 3 неща, които могат да преобразят косата ви:

1. Майонеза

Кой би си помислил, че съставката, която прави всичко вкусно, може да накара косата ви да заблести! Можете да я използвате като балсам за коса, за да укротите къдриците и да предпазите косата си от наелектризиране. Но за най-добри резултати, пригответе си я сами, за да сте сигурни в съдържанието.

Вижте още: Рецепта за домашна майонеза

Как да използвате:

Вземете половин чаена чаша майонеза и я нанесете по дължината на косата си. Оставете да престои 30 до 40 минути, преди да изплакнете. Правете това веднъж седмично, за да се радвате на прекрасна коса.

2. Кокосова мляко 

Сигурно знаете, че кокосовото масло е полезно за всички типове коса. Освен че подхранва и защитава косъма, кокосовото мляко може също да стимулира растежа на косата и да омекоти сухите или повредени краища. Лауриновата киселина в кокосовото мляко навлиза в дълбочина и осигурява подхранване отвътре навън.

Как да използвате:

Вземете две супени лъжици кокосово мляко и нанесете по цялата дължина на косата. Оставете да действа два часа, след което измийте косата си с щадящ шампоан.

Вижте още: Ето как да използвате сок от картофи за по-бърз растеж на косата

3. Зехтин

Зехтинът е едно от най-добрите хидратиращи масла за всички типове коса. Тъй като може да проникне и да запечата влагата.

Как да използвате:

Масажирайте 4 супени лъжици зехтин върху скалпа. Осветете да действа през нощта. На сутринта измийте с шампоан.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама