Ето как да използвате сок от картофи за по-бърз растеж на косата


Ето как да използвате сок от картофи за по-бърз растеж на косата
Снимка: iStock

Ако никога не сте използвали сок от картофи за стимулиране на растежа на косата, трябва да опитате. Картофите са обичан зеленчук от малки и големи. Те имат много кулинарни приложения и ползи за здравето. Също така могат да се използват, за да имате по-дълга коса. Картофите са с високо съдържание на витамини B, C, желязо и цинк, които помагат за стимулиране на растежа на косата.

Вижте още: Балаям: Древна техника кара косата да расте като луда (ВИДЕО)

Ето как да използвате картофи в грижата за косата:

Как да си направите сок от картофи:

Измийте един картоф и го обелете. Нарежете го на малки парченца и ги блендирайте, докато получите гладко пюре. Ако пюрето е твърде гъсто, разредете го с малко вода. Използвайте тензух, за да изстискате и съберете сока от картофа в съд.

Как да го използвате: 

Сокът съдържа картофени ензими, които подхранват космените фоликули, почистват скалпа, правят косата блестяща и подобряват здравето на скалпа. Изследванията показват, че масажирането пък стимулира кръвообращението и циркулацията на скалпа, а също така помага за укрепване на косата.

Трябва ви 1/2 чаена чаша сок от картофи (за средно дълга коса).

Масажирайте сока от картофи в скалпа си за 5-10 минути. След като покриете скалпа, започнете да нанасяте сока от корените до върховете. Оставете да подейства още 15 минути. Изплакнете косата с хладка вода.

Правете това веднъж седмично.

Вижте още: 5 супер рецепти за домашен шампоан

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама