Балаям: Древна техника кара косата да расте като луда (ВИДЕО)


Балаям: Древна техника кара косата да расте като луда (ВИДЕО)
Снимка: Pexels

Някои инфлуенсъри твърдят, че триенето на ноктите може да стимулира растежа на здрава коса. Но има ли истина в това упражнение или е просто поредната онлайн измислица? Всичко, което трябва да знаете за триенето на ноктите и връзката му с растежа на косата, е точно тук.

Триене на нокти за растеж на косата – някакви доказателства?

Традиционната медицина няма никакви доказателства, свързващи триенето на ноктите с растежа на косата. Но алтернативни лечения като акупунктура, аюрведа, хомеопатия и натуропатия са склонни да подкрепят твърденията. Триенето на ноктите, наричано още балаям, изглежда е древна йога практика, фокусирана върху укрепването на косата.

Вижте още: 5 основни бюти съвета за красива кожа след 30

Какво е балаям?

Балаям е част от йога. Подобно на начина, по който различните йога пози подсилват тялото, се смята, че балаям се грижи косата. Получава името си от две отделни думи – „bal“, което означава коса, и „vyayam“, което означава упражнение.

В общи линии представлява дейност, която е насочена към космените фоликули. Поддръжниците твърдят, че помага за намаляване на косопада, побеляването и изтъняването на косата.

Вижте още: Ето как да постигнете къдриците на Бионсе със сламки (ВИДЕО)

Как да изпълняваме Балаям?

За разлика от други йога пози, които изискват да включите краката или тялото си, балаям използва само пръстите. Ето как можете да го практикувате:

Седнете изправени.

Дръжте двете си ръце на нивото на гърдите. Оформете ги като отпуснати полуюмруци, със свити пръсти един срещу друг. Дръжте двата палеца изправени.

Съберете ръцете си така, че ноктите на двете ръце да се докосват. Разтривайте ноктите един в друг, напред и назад. Продължете 5 до 10 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама