5 основни бюти съвета за красива кожа след 30 години


5 основни бюти съвета за красива кожа след 30 години
Снимка: iStock

Няма как да отречем, че след 30 години виждаме разлика в кожата си в сравнение с предишното десетилетие. Макар тя вече да не е измъчвана от хормонални дисбаланси и вече да е “наясно със себе си”, има немалко изисквания. Така да кажем, остаряването е красива привилегия и идва със своя справедлив дял от предсказуеми кожни проблеми като фини линии, сухота и повяхване. Ако обаче сте последователни в рутината си, ще се радвате на наистина добри резултати.

Вижте още: "Лате" грим: Бюти трендът на лято 2023 (СНИМКИ)

Какво различава 20-те от 30-те? Кожата ни преминава през преходна фаза - производството на кожни клетки започва да се забавя и в резултат може да започнете да виждате повече фини линии, загуба на обем и по-тежка пигментация. Липсата на колаген и еластин може да предразположи кожата към промени като фини линии и по-дълбоки бръчки.

1. Не пропускайте почистването

Спомняте ли си онези късни нощи, в които търкахте лицето си с кърпичка за грим, преди да си легнете? Да, това вече няма да проработи. Всички дерматолози са категорични по този въпрос и препоръчват да използвате нежен почистващ препарат всяка вечер. Почистващият препарат е от решаващо значение за премахване на всякакви замърсявания, излишна мазнина и грим. Той помага да се поддържа чисто платно за другите ви продукти за грижа за кожата и предотвратява запушването на порите, което може да доведе до пъпки.

2. Добавете нежен тоник

Ах, вековният въпрос дали трябва да използвате тоник, или не. В зависимост от това кого попитате, ще получите различен отговор, но ние ще ви кажем следното: Ако бюджетът ви позволява използването на такъв, не се лишавайте от този лукс! Ключът е да използвате нежна, хидратираща формула (а не прекалено стипчива), за да успокоите кожата си след почистване.

3. Увеличете ексфолиацията

Ако досега не сте се ексфолирали, време е да започнете. Разбира се, не е задължително да е физически пилинг - химически ексфолиант с алфа- или бета-хидрокси киселини е страхотен вариант, защото те "влияят на промените под кожата".

Вижте още: "Сънен боб": Най-големият хит сред прическите за лято 2023

4. Постепенно включете ретинол

Най-ефективният начин за забавяне на часовника е ретинолът или ретиноидите. Това мощно производно на витамин А действа по два начина - ускорява обновяването на клетките и увеличава производството на колаген, така че да получите по-гладка и плътна кожа при продължителна употреба. Ефектите на ретинола са много бавни и постепенни, но се придържайте към него и ще бъдете благодарни, че сте го направили, когато навлезете в 40-те.

5. Бъдете стриктни стс слънцезащитния крем

В идеалния случай всички щяхме да носим слънцезащитни продукти през 20-те си години, но все пак говорим за различна ера. Вече знаем, че слънцезащитните продукти трябва да се носят ежедневно - дъжд, мъгла, сняг или жега - за да се ограничи излагането на ултравиолетови лъчи. Увреждането от слънцето може да ускори скоростта, с която кожата старее, и да увеличи риска от рак на кожата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама