3 грим съвета за зрели жени от Боби Браун


3 грим съвета за зрели жени от Боби Браун
Снимка: iStock/Guliver

Голяма част от жените над 40 години страдат от синдром на сухото око или блефарит, което пък представлява възпаление на клепачите. Това превръща носенето на грим за очи в не особено приятно занимание. Ето 3 безценни съвета за зрели дами от Боби Браун, с които ще изглеждате чудесно, без да дразните очите си.

1. Не пропускайте ружа

Начин номер едно за незабавно повдигане на лицето е да нанесете руж върху бузите си. Разбира се, не забравяйте да подготвите кожата си с основа за грим. За да го поставите максимално правилно, започнете от ябълката на бузите си и след това с леки движения продължете нагоре към скулите и към линията на косата си. Завършете визията си с няколко щриха по-светъл хайлайтър.

2. Използвайте крем и коректор около очите

Що се отнася до очите ви, използвайте хидратиращ крем за очи всеки ден. Изберете такъв без алергени и го нанасяйте с леки потупвания, а не кръгови движения. Внимавайте да не го нанасяте прекалено близо до линията на миглите, за да предотвратите появата на сухота. За да си спестите грима в тази зона, изпозлвайте коректор, който ще озари и повдигне кожата под очите ви. Изберете такъв, който е един нюанс по-светъл от фон дьо тена ви.

3. Нанасяйте прахообразни сенки с мокра четка

Ако все пак имате желание да нанасяте сенки за очи, пробвайте да използвайте мокра четка. Тя ще придаде на грима по-приятна текстура, ще се задържи по-дълго, а и като цяло прахообразните сенки дразнят по-малко от кремообразните.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама